2010. május 10., hétfő

MÁJUS 10 – MIÉRT HALLGAT PATRUBÁNY?







PATRUBÁNY VERŐLEGÉNYEI
EZ MÉG EGY RÉMREGÉNYBEN IS SOK LENNE
A 2009. május 1-jén tartott legutóbbi taggyűlésen, Patrubány kérésére, a felbérelt In-Kall ütő verő szolgálat emberei a lépcsőn lökdösték lefele Kvacskay Károly küldöttet, elnökségi tagot. A küldöttnek nagy nehézségek árán sikerült csak megmentenie a táskájában lévő iratanyagot, bizonyítékokat. A helyszínre kiérkező rendőrök láttára elmenekültek Patrubány ütő verő legényei. A küldött ellen elkövetett több bűncselekmény gyanújával, ismeretlen tettesek ellen, továbbra is nyomoz a rendőrség. A 2004-es és 2008-as jogtalan MVSZ elnökválasztás, a kitiltások és az MVSZ által elkövetett jogtalanságok miatt, többen is bírósághoz fordultak. A Fővárosi Bíróság és a Pesti Központi Bíróság elmondása szerint "perek tucatjai" indultak az MVSZ és Patrubany Miklós ellen. Ezek után már nem volt meglepő számunkra az a tény, hogy ugyanezen a bíróságokon büntető eljárások is indultak Patrubány Miklós István Ádám, az MVSZ vitatott elnöke ellen. (..) Bírósági végrehajtás alá kerültek a Magyarok Világszövetsége cégei. Eredeti nevén Patrubani Nicolae Stefan a Magyarok Világszövetségének bíróságilag is vitatott elnöke, 2009-ben csődbe vitte a szövetség Pax Pannoniae nevű Vagyonkezelő, valamint az Árpádhír nevű hírközlési cégét is. (…) Mindkét végrehajtás alatt álló cég kizárólagos tulajdonosa a Magyarok Világszövetsége (MVSZ). A Magyarok Világszövetségét a fenti személy Patrubány Miklós István Ádám néven jegyzi, kizárólagos aláírási jogkörrel. (…) A Pax Pannoniae Kft. 2008-ban, az MVSZ elnökválasztása előtt néhány héttel, furcsa módon menesztett ügyvezető igazgatója Kvacskay Károly telefonon elmondta, hogy az ő idejében a Vagyonkezelő évente több mint 120 millió forintot termelt a Magyarok Világszövetsége részére. A Vagyonkezelőn kívül az MVSZ mint egyesület is rendelkezik külön bevétellel, valamint az MVSZ-nek bejegyzett alapítványa is van. Az MVSZ-nek évente 100 millió forint körüli bevétele van, amit nem hoznak nyilvánosságra. Az MVSZ alapítványának bevételeit teljes köd fedi. Az MVSZ mint egyesület, a MVSZ cégei és az MVSZ alapítványa között csak Patrubany tud, egy személyben, korlátlanul pénzt áthelyezni. (….) Az utóbbi időben több mint 25 alkalmazottnak kellett távoznia. A felmondott dolgozók közül többen elmondták, hogy kitiltotta őket Patrubany az MVSZ székházának nevezett Magyarok Házából (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3). De kitiltásra került több MVSZ elnökségi tag is, mint Kenessey Csaba svájci elnök, Geönczöl Gyula felvidéki elnök, Kvacskay Károly, és Balog Barna elnökségi tagok.
Forrás :
http://anyusch.multiply.com/journal/item/3997/3997
(részlet)

KÉRDÉSEINK
1 Patrubánynak valójában hány neve van?
2 Patrubány milyen állampolgár?
3 Ha Patrubány magyar állampolgár, akkor ezt mikor kapta meg?
4 Minden társadalmi szervezetnek elszámolási kötezettsége van a hatóságok felé. Hogy lehet az, hogy a bíróság még nem szüntette meg az MVSZ-t?
5 Az MVSZ honlapja évek óta nem működik. Miért?
6 A Magyarok Háza milyen címen bitorolja ezt a nevet? Amikor mindenféle zsidószervezetek ott szerepelhettek, pl. Fábry Sándor a ripacs és hasonlók.
7 Patrubány mikor áll a nyilvánosság elé, hogy beszámoljon tetteiről?
Az MVSZ oldala évek óta nem működik, csak a bérleti díjakat közlik. Az MVSZ művészeti igazgatója az a Medvigy Endre, aki a kommunista korszak marxista irodalomtörténésze volt és minden egyes írása, könyve, előadása ennek a szellemnek a jegyeit viseli magán.
Kép: Medvigy elvtárs