2009. szeptember 20., vasárnap

SZEPTEMBER 20 – GÁZKAMRA?



GÁZKAMRA VAGY RUHARAKTÁR?


A kép egy amerikai oldalról származik, ahol „virtulis túrát” lehet tenni a mesék és fantáziák birodalmába. Sokáig vártunk egy igazi gázkamra képre és most megkaptuk. Hát itt van. Most újból csak a kérdések sokasodnak bennünk. A kép alatti angol szöveg 1993-ból, erről tájékoztat:

A tábor halottainak használták az I-es krematórium elgázosító termét. Az áldozatoknak a túlsó ajtón kellett belépni. Vízszintes és függőleges elszíneződések bizonyítják a belső falakon a gáz létezését, az egykori helyen. A mai napig, nyomokban még mérgező gáz csapadék fellelhető és ezt elemzések azonosították, konkrét minták alapján.

MAGYARÁZAT

A fenti szöveg első mondata igen zavaros, mert a tábor halottairól szólnak, miközben úgy állítják be mintha ebben a teremben gázosították volna el őket. Az, hogy a falakon gáznyomokat mutattak ki az annak köszönhető, hogy a Ziklon-B gázt a rabok ruháinak fertőtlenítésére használták. Erről van is egy színes kép az amerikai holo-múzeum oldalán. Továbbá a rabok haját és szőrzetét köztisztasági okokból vágták le és a fürdőhelyiségek is ezt szolgálták. Ezek a megelőző rendszabályok persze a zsidóknak nem tetszettek. Az sem tetszett nekik, hogy tisztálkodás után fizikai munkát kellett végezniük, a tábori fegyvergyárban és más üzemekben.