2009. szeptember 22., kedd

SZEPTEMBER 22 – DUNA TÉVÉ NEM MOND IGAZAT



Jelentős sajtókampányba kezdett a tévé, hogy erkölcsileg támogassák őket. Alább az épületes szövegükből csak egy jellemző részlet. Kiderült, hogy az a bajuk nem kapnak elég pénzt az államtól.
A Duna Televízió megszületése egyetlenegy alkotással rokonítható, a Lánchíd megépítésével. Mert ahogyan a Lánchíd összeköti a Duna két partját, úgy köti össze a Duna Televízió is az öt földrészen élő magyarságot. A Duna Televízió 1992 karácsony estéjén sugározta első adását, azzal a hittel és bizonyossággal, hogy az embernek több háza, több otthona, sőt több hazája is lehet, de nemzete csak egy. A Duna Televízió, amelyet a történelmi traumák orvoslásának igénye hozott létre, olyan különleges közszolgálati médium, amely vigaszt nyújt szétdaraboltságunkért, rámutat közös szellemi égboltunk fénypontjaira, mindig, minden esetben keresi a konszenzust és megteremti az összetartozás érzésének csodáját. Ez a szellemiség nemcsak egyes műsoraira, hanem az egész műsorfolyamára érvényes. Mély humánuma és művészi tartása tűnt fel mindazoknak, akik számos nemzetközi és hazai díjjal tüntették ki. A Duna Televízió 1996 óta közszolgálati televízió, létjogosultságát éppen a Magyar Köztársaság Alkotmánya erősíti, amely a 6.§-a (3) bekezdésében így fogalmaz: „A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határon túl élő magyarság sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatok ápolását”. A Nemzet Televíziója, amelyik 1999-ben elnyerte a „A világ legjobb kulturális televíziója” UNESCO-díjat, a kultúra közvetítésével és az objektív tájékoztatással példát mutatott közszolgálatiságból. Kiegyensúlyozottan gazdálkodik, műsorai magas színvonalúak, a nézettségi harcban nem hajlandó elvei és a minőség rovására részt venni. A magyar állam támogatása negyedik éve mégsem emelkedett, még az inflációt sem követi. Mi, akik aláírásunkkal erősíteni kívánjuk a Duna Televízió jövőbeli szerepét, kérjük a tulajdonos Magyar Köztársaság Országgyűlését és a mindenkori magyar kormányt, hogy ez a sokat bizonyított nemzeti intézmény ne legyen folyamatosan kiszolgáltatva a politikai széljárásnak, az éves költségvetési vitáknak. Munkáját végre érdemei szerint ismerjék el.

VÉLEMÉNYÜNK

A tévé hallatlan képmutató szövegéből éppen a lényeg maradt ki. A Duna- TV egy magántévé, amelyet a zsidók alakulása óta nemcsak erkölcsileg, hanem pénzekkel is támogatnak, ezért egyfajta zsidó szócső szerepét is betöltik. Gondoljunk az állandóan szereplő sok zsidótémájú műsorra, az állandó zsidó vallási műsorokra és azt se fejetsük el, hogy a műsorvezető ilyenkor a zsidósapkát a fejére csapja. Hát ez kell a magyarnak? Ezért siránkoznak? Ezért hülyítik a magyar nézőket? Amikor a tévé indult közel egy évig a nézők leveleiből is idéztek, ezt azonnal megszüntették. Nem akarjuk most a tévé műsorpolitikáját elemezni, mert felesleges. Ma este is felsoroltak egy tucat zsidónak a nevét, akik támogatásukról biztosították a tévét. Tehát fizessenek a zsidók a saját tévéjükért...Minden más szöveg, az csak mese.
Kép: Duna-TV fő műsora, amit mindig megismételnek