2009. szeptember 24., csütörtök

SZEPTEMBER 24 - VEGYES HÍREK MOCSOKRÁCIÁBÓL

NEVETSÉGES BÜNTETÉS

Ezek olyan összegek amellyel be akarják köti a magyar közvélemény szemét. A GH egy sóhivatal, a látszat fenntartására, miközben száz és ezermilliárdos bűnözéseket hajtanak végre a cégek. Kartellezés miatt összesen több mint 1,9 milliárd forintos bírságot szabott ki a magyarországi bankkártya-piac két szereplőjére, a Visára és a MasterCardra, illetve számos hazai pénzintézetre a Gazdasági Versenyhivatal. A pénzintézetek összesen 968 millió forintos bírságot kaptak. A versenyhatóság az OTP Bankot 281 millió, a Budapest Bankot 188 millió, az MKB Bankot 84 millió, a K&H Bankot 127 millió, a CIB Bankot 91 millió, az Erste Bankot 107 millió, az ING magyarországi fióktelepét 90 millió forint megfizetésére kötelezte. A két magyarországi kártyatársaság, a Visa és a MasterCard egyenként 477 millió forintos büntetést kapott. A GVH jogsértőnek találta, hogy a hazai bankok 1996-ban megállapodtak arról, hogy a Visa és MasterCard kártyákra azonos mértékű bankközi jutalékot állapítanak meg. Emiatt a két kártyatársaság közötti, továbbá az elfogadó bankok közötti verseny torzult a hivatal szerint. (MR)


BŰNÖZŐKNEK NEM TETSZETT AZ IGAZSÁG

Mahmúd Ahmadinezsád ugyan nem kérdőjelezte meg a holokausztot vagy Izrael állam létét, de nemzetközi zsidó összeesküvésről és a palesztin néppel szembeni genocídiumról beszélt. Az iráni elnök hosszú vádbeszédet mondott, bírálva a világ jelenlegi állapotát, és bár burkolt szavakkal, de újból elővette a „zsidó összeesküvésről” szóló téziseket. „Immár elfogadhatatlan, hogy fejlett hálózatainak köszönhetően a világ nagy részén egy kisebbség uralja a politikát, a gazdaságot és a kultúrát. S hogy a rabszolgaság egy új formáját teremtse meg, s kárt okozzon más nemzetek hírnevének, csak azért, hogy elérje rasszista céljait” – jelentette ki az iráni elnök. Ahmadinezsád emellett – az Egyesült Államokra, és az amerikaiak iraki, illetve afganisztáni beavatkozására utalva – közölte: „elfogadhatatlan, hogy csapatokat küldjenek több ezer kilométerre, hogy ott háborút vívjanak, vért ontsanak, terrort és megfélemlítést terjesszenek.” (….)A 27 EU-tagállam többsége, köztük Magyarország küldöttsége tüntetőleg kivonult szerdán az iráni elnök beszéde alatt az ENSZ Közgyűlés ülésszakának általános vitájáról. Az egyes EU-országok delegációi egymás után hagyták el az üléstermet, tüntetőleg távozott néhány karibi ország küldöttsége, és üresen maradtak az Egyesült Államok, Kanada és Izrael képviselőinek helyei is. (MR) Kép: iráni elnök rámutat a bűnözőkre



DISZNÓBŰNÖZŐK

Először is a sertésektől elnézést kérünk, hogy embernek látszó disznóbűnözőkkel hozzuk összefüggésbe a nevüket.

PUSZTA VÉLETLEN MINDEN?

Az előre megírt népirtási forgatókönyv szerint, Magyarországon hisztériát kell kelteni. Miért nem a pesti zsidóóvoda gyerekei betegedtek meg? Talán ott többször mosnak kezet mint a magyar gyerekek az Alföldön? A múltkor már bemondtak egy elég gyanús influenza halottat, de a zsidósajtó nem loholt a részletek után. Ma a cionrádió Déli Krónikájában bemondták – pontosan időzítve – a jelentést, miszerint egy teljesen egészséges magyar fiatal meghalt a járványban. Micsoda véletlen, hogy pont a nagy hallgatottságú déli hírek alatt történt ez. Mindenáron áldozatokat akarnak csinálni, hogy a nép rettegjen és beoltassa magát a méreggel. Az is feltünő, hogy semmilyen tévéműsor nem foglalkozik sem a járvánnyal, sem az oltóanyag összetételével.

KIERŐSZAKOLT MŰ - JÁRVÁNY

Az alábbi hírben annyi hazugság és ellentmondás van, hogy ez még egy hozzánemértőnek is szemet szúr. Legfeltünőbb a gyanús fogalmazás és a titkolózás.

A férfi a második ember Magyarországon, akiről tudható, hogy az új típusú influenza okozta a halálát. Az ÁNTSZ közlése szerint a férfi a Dél-Dunántúlon élt, egészséges volt. Nem volt lázas, beteg, és nem tartozott a rizikócsoportba sem. A vírus első áldozata júliusban egy 42 éves magyar férfi volt. Falus Ferenc országos tiszti főorvos akkor elmondta, a férfi hirtelen kialakuló tüdőgyulladásban hunyt el Magyarországon. A boncoláskor azonosították szervezetében az új típusú, H1N1-es influenzavírust. A beteg korábban nem járt orvosnál, és szív-, illetve tüdőbetegsége súlyosbította az influenza lefolyását. A tiszti főorvos a korábbi esetet ismertetve elmondta, a férfi közterületen halt meg, azt azonban nem közölte, hogy az ország melyik részén, illetve településén. Akkor azt valószínűsítették, hogy férfi külföldön fertőződött meg. Magyarországon először májusban mutatták ki az új influenzavírust, mégpedig egy brazil állampolgárnál; a férfi időközben meggyógyult. (inforadio,részlet)

Álljunk meg egy szóra. Hirtelen tüdőgyulladásban elég sokan meghalnak, főleg lepusztult emberek, akik teljesen legyengült állapotban vannak. A hajléktalanok között elég sok ilyen van. De ezek igen ritkán jutnak el kórházba. Ha közterületen halt meg és 42 éves volt az illető, abból sejthető, hogy hajléktalan volt. De akkor ezt miért nem írták meg? Miért boncolnak fel hirtelen egy hajléktalant csak úgy? Ez nem volt szokás Magyarországon. Előre tudták, hogy azért kell boncolni, mert abban a disznóvírust fogják megtalálni? Vagy ez csak egy magyarázat, olyan esetről amit már utólag nem lehet leellenőrizni, hogy mi is volt valójában. Miért nem a Rózsadombon vagy Pasaréten bukkannak fel a fertőzöttek? Vagy a Kossuth-tér 1-3 környékén?