2009. december 20., vasárnap

DECEMBER 20 – SZÉTCINCÁLJÁK A REKLÁMTÁBORT


Kép: itt még 4 millió áldozat
HAJTÓVADÁSZAT A BETŰK UTÁN
A rendőrség nagy erőkkel nyomoz a tettesek kézre kerítésére. 50 rendőrt, köztük 20 nyomozót állítottak az ügyre, s a térfigyelő kamerák éjszakai felvételeit is elemzik. Történelmi felelősségének teljes tudatában Németország támogatja az auschwitzi emlékhely biztonságos fenntartását - hangsúlyozta a többi között a német kormánynyilatkozat. Németország éppen a napokban jelentette be, hogy jelentős pénzösszeggel járul hozzá az auschwitzi emlékhely karbantartásához. (NOL)
A lengyel határőrök az ukrán és a fehérorosz határon - amelyek egyúttal az Európai Unió határai is - alaposabban ellenőrzik a kifelé menő árukat és személyes csomagokat, de szigorítást vezettek be a repülőtereken is. (MTI)
Kép: itt már félmillió áldozat
1948-ban még csak 300 000 áldozat volt Auschwitzban



Bűnhődés Auschwitzért 1948-film
Krakkóban egy lengyel bíróság előtt befejeződött az auschwitzi koncentrációs tábor fő felelősei ellen lefolytatott per. A vádlottak a tábor német őrszemélyzetéből és a német igazgatáshoz tartozó személyek közül kerültek ki. A tábor foglyai, főleg a női foglyok ellen elkövetett hallatlan kegyetlenkedéseket bizonyítottak rájuk. Összesen közel 300.000 ember pusztult el a legkülönbözőbb nemzetiségek tagjaiból az auschwitzi koncentrációs táborban. A bíróság 23 vádlottat halálra, 6-ot életfogytiglani börtönre, 10-et hosszabb börtönbüntetésre ítélt, egy személyt pedig felmentettek. Az auschwitzi koncentrációs tábor, mint a szégyen figyelmeztető jele, úgy fog maradni, ahogy ma áll. Maradandó emlékeztetőként 300.000 áldozatára.
(filmszövege)


BOSSZÚ VOLT, NEM IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
Közismert, hogy az auschwitzi tábor parancsnokát Rudolf Höss-t mint koronatanút állították a bíróság elé. A táborparancsnok vallomása részleteiben is megkérõjelezhetõ, de ékes bizonyítéka a kikényszerített vallomásnak. Höss szerint 3 - 4 milliót gázosítottak el futószallagon a táborban. Mára ismert a holohazudozók szerint a 300 ezer és 1.2 millió közötti szám. Ugyan miért nagyított volna Rudolf Höss, hisz ezzel csak a saját helyzetét rosszabbította. A nyomozást végzõ tiszt késõbb beismerte, hogy megkínozta a táborparancsnokot. Nürnbergeben és a többi bírósági helyeken a Tóra és a Talmud bosszúja érvényesült és nem az igazságszolgáltatás. Ezek az emberállatok tovább hazudnak szemérmetlenûl, sõt mi több, még nekik áll feljebb. Lakolni fogtok nyomorult hazudozók! (1hozzászólás)