2009. december 12., szombat

DECEMBER 12 – BOLYONGANAK EURÓPÁBAN



Banegas Paulés Bernardo Montenegró (Podemos) tegnap találkozott Genfben az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) főbiztosával, Norberto Frydman-nal. Akinek elmondták az "összevont kivégzés" feltételezésüket, amit az érintett családoktól kaptak, akiknek a hozzátartozóit megölték április 16-án a Las America szállodában, terrorizmus miatt. (eldia,dec.11)


HÉTVÉGI SZÓRAKOZÁS

Hogy ne csak keserű dolgokról beszéljünk, említjük a két bolviai kalandort, akik jó egy hete még nálunk kutakodtak, de úgy elhúztak tőlünk mint a vadlibák és még egy apróbetűs hír sem lett belőlük. Pedig eleinte nagy felhajtást csináltak az európai látogatásukból. A hazai hírek elhallgatták, de a boliviai lapok megírták, hogy első célországukban, Írországban teljes kudarcot vallottak. Semmi új adatot nem szereztek és a megölt ír terrorista családja sem tudott semmi menthetőt mondani nekik. Az ír kormány meg mossa kezeit, nekik ehhez semmi közük.

HATALMAS BUDAPESTI POFON

Nálunk eleve rosszul kezdődött a kirándulásuk. Ennek részleteivel nem untatjuk az olvasókat, csak két apró, de annál fontosabb dolog. Először a külügyminisztérium fogadta a két kódorgót, akik azt hitték, hogy a magyar állam majd támogatja az ő „kutatásukat”. Ehelyett a külügy finoman közölte velük, hogy semmit sem mondanak nekik, semmiben sem támogatják őket, egyedül Tóásó sorsa érdekli őket, de az is csak jelképesen. A másik pofont Kepes Andrástól kapták, aki a Rózsa-filmet csinálta a Lírai Költőről. Kepes semmit nem mondott a két utazónak, ráadásul amit mondott azt is filmre vette, elővigyázatosságból, hiszen itt már nem babra megy a játék. A két kalandor elhúzott a hazai sajtót sem érdekelte ittlétük. Tőlünk Romániába (Drakula hazájába) kellett volna menniük, hogy Fiúka (Magyarosi Árpád) után kutassanak, hiszen ő alapította meg a katonai kiképzéseket nyújtó Székely Légiót és ő volt Tóásó egyik legjobb barátja, nos Romániba nem volt kedvük menni. Ők tudják miért. Érdekes Fiúka családtagjai sem forszírozták ezt a kérdést, pedig éppen Fiúka hottestéről akarták bebizonyítani az álszakértők, hogy őt Boliviában „kivégezték”. A két képviselő ellen elfogatóparancs van, különféle bűnügyek miatt, azóta nem hallani róluk. Utolsó hír róluk ez az EU-s kirándulás, ahol szintén el kellett kussolniuk, mert ott is semmibe vették őket. Kép: a két kódorgó Brüsszelben nézegeti, hogy hová utazzanak legközelebb