2009. szeptember 28., hétfő

SZEPTEMBER 29 – BOTRÁNY BUJTOR GYANÚS HALÁLA KÖRÜL



PLETYKALAPBÓL KELL MEGTUDNI
A DISZNÓSÁGOKAT

Bombaként robbant a hír két hónappal ezelőtt: Bujtor István kómába esett. A 67 éves színművészt július 31-én súlyos állapotban szállították a Veszprém Megyei Központi Kórház intenzív osztályára. Hogy mi miatt lett rosszul a Petőfi Színház igazgatója, egy közleményből tudhattuk meg: súlyos fertőzés okozhatta a bajt. Azt, hogy pontosan milyen betegség állt a háttérben, senki sem tudhatta. Megindultak a találgatások. Kiszivárgott információk szerint a színész egy ideje bélpanaszokkal küzdött, és a veszprémi kórházba is hasi fájdalmak miatt került. Itt kezelték, amikor komplikációk merültek fel: összeomlott a keringése és a légzési elégtelenség következtében kómába esett. Ezek után hiába akarta tudni az egész ország, mi is történt pontosan, családja hallgatásba burkolózott. Rácz Jenő, a kórház igazgatója is csupán annyit mondott: nem adhat ki semmiféle információt betegük állapotáról, mert ezt a hozzátartozók szigorúan megtiltották. Mivel pedig ahhoz, hogy az alkalmazottak szabadon nyilatkozzanak, a család hozzájárulása szükséges, minden eddig megjelent hír a színész állapotáról csupán találgatásnak számított - volt, hogy fásultságról, lelki gondokról cikkeztek, míg mások bőrproblémákat, frissen leműtött anyajegyeket emlegettek. Egyes napilapok tudni vélték: Bujtor állapota válságos - semmiféle kezelésre nem reagál. Az utóbbi napokban arról írtak: túl van az életveszélyen, elhagyhatta a kórházat. Nem így történt. (nanahu) Kép: a pletykalap cikke

A CSALÁDNAK KELLETT VOLNA TÁJÉKOZTATNI

Az a bosszantó, hogy a Bujtor-család hallgatása – ami csak részben érthető – súlyos hiba volt. A nyilvánosság védelmet jelentett volna számukra, az első kórházi hírtől kezdve. Ha akkor megszólalnak, akkor most a halál után nem tudtak volna ennyit hazudozni az ellenséges hírekben. Nem a bizalmas betegség részletiről lett volna szó, hanem az orvosi kezelési folyamat korrekt tájékoztatásról. Annál is inkább fontos lett volna ez, mert Bujtor István családja pontosan tudta, hogy Latinovits Zoltánnal és a megrágalmazott Bujtor Istvánnal kapcsolatban még mindig hazudoznak a tömegtájékoztatásban. Ha Bujtor István családja a kezelés elején egyértelműen közölte volna a pontos tényeket a kezelésről, akkor nem adott volna táptalajt ezeknek a pletykáknak amik a sajtóban utólag keringenek. Azért az hallatlan disznóság, hogy egy ilyen nagy magyar művész kórházi kezelésének hátteréről egy pletykalapból kell értesülni. Molnár Gál Péter Bujtor elleni mocskos rágalmazási perét is mindenhol nyilvánosságra kellett volna hozni, hogy a Latinovits-rajongók ott lehessenek a tárgyaláson. Akkor kiderölt volna – már ott a tárgyaláson -, hogy milyen aljas és megalapozatlan vádakat szórtak a művész úr fejére és a színészkirályra, Latinovits Zoltánra. Nem minden nap születik színész-zseni, akit minden magyar fajú szeretett, szókimondása miatt. Ezzel az ál-finomkodó hozzáállással a Bujtor-család súlyos hibát követett el, mert az ellenség kezébe adták a hazudozások lehetőségét. (1hozzászólás)

Bujtor István utolsó percei
A kórház egyik neve elhallgatását kérő dolgozója a lapnak azt mondta, hogy a színész miután augusztusban kómába esett, egyetlen pillanatra sem nyerte vissza az eszméletét. Fizikailag ugyan javult az állapota, de a külvilággal nem tudott kapcsolatot létesíteni, ami a kórlapján is szerepelt. Az informátor szerint Bujtor István felépülésére igen kicsi volt az esély. Pénteken épp egy MR-vizsgálatra vitték, akkor adta fel a szervezete a küzdelmet. Egy órán keresztül próbálták újraéleszteni, de hiába tettek meg mindent, nem jártak sikerrel. Bujtor István felesége a Blikknek korábban elárulta, hogy candida gomba okozta fertőzés miatt omlott össze férje keringése. (FN)szept.28.
Megjegyzésünk:
A gombafertőzés amennyiben ezt azonnal tudták az orvosok, akkor az egy olyan betegség, mégha ráterjedt is a belső szerveire is, azt gyógyítani lehet. Valami más oknak kellett lenni még.
LEXIKONBÓL

Maga a Candida albicans egy teljesen ártalmatlan emésztőgomba, amely a legtöbb ember bélrendszerében megtalálható anélkül, hogy problémákat okozna. Amíg az immunrendszer normálisan működik, a gomba nem terjed el és nem okoz panaszokat. Ha azonban bizonyos okok miatt elszaporodik, akkor olyan akut és krónikus tüneteket hozhat létre - minden embernél egyedi, más és más tünetek jelentkezhetnek - amely első látásra nem, vagy csak alig mutat bármiféle összefüggést gombás megbetegedéssel. A baj akkor kezdődik, amikor a bél bakteriális egyensúlya felbomlik, amely leggyakrabban az egészségtelen ételek és ezek túlzott fogyasztása miatt következik be. A stressz. Az állandó hajtás, feszültség és teljesítménykényszer legyengíti az immunrendszert, zöld utat biztosítva a gomba túlzott elszaporodásának. Természetesen az ember védekezik a fáradtság ellen, ám az alvás, a pihenés és a nyugalom helyett a nikotin, a különféle energia-italok és tabletták segítségében bízik - ám ezek a szerek, csak tovább rombolják az amúgy is meggyötört immunrendszert. A Candia a betegségek nagy illuzionistája: tüneteiben képes előidézni szinte az összes lehetséges kórképet. Áldozatai eleinte csak rosszul érzik magukat, és nem tudják hogy miért. Gyakran még a szakembereket is becsapja, mivel első látásra egyszerű ételallergiának vagy bőrbetegségnek tűnik. Mindezek ellenére napjainkban az orvosok általában későn diagnosztizálják a betegséget. Ennek oka a Candida-gomba villámgyors terjedésében keresendő. A gomba azonnal kihasználja az immunrendszer és az őt féken tartó baktériumok meggyengülését. Gyorsan elszaporodik, majd a szervezetben mindenhol telepeket alkot - ezért képes a test bármely pontján elváltozásokat, betegségeket előidézni.