2010. december 1., szerda

DECEMBER 1 – MEGINT EGY ÓCSKA KABARÉ

IZRAEL MÁR MEGSZÓLALT
A svéd ügyész Marianne Ny november 20-án bocsájtott ki nemzetközi körözést Julian Assange a Wikileans tulajdonosa ellen. Az Interpol kissé ásítozva fogadta az ügyet, mert az ügyészi iromány szerint is egy alacsonyabb szintű szexuális bűncselekményről van szó. Björn Hurtig, Julian Assange védőügyvédje megkérdőjelezte az egész ügyészi munka jogosultságát és különösnek tartja, hogy az Interpol egyáltalán felvette az ügyet. (TT)
Úgy tünik, hogy valakik keverik a dézsát a javából. Clinton külügyminiszter asszony egy buta gágogó liba az udvarban és aligha ért bármihez is. Persze elődjeit sem fogja a történelem feljegyezni. Amióta diplomácia van a világon, azóta a diplomaták hírszerzéssel is foglalkoztak. Ennek a munkának vannak behatárolt és elfogadható határai, ha azonban a diplomaták átlépik azokat, akkor vádolhatják őket kémkedéssel. Ezt mindenki tudja. Hogy Clinton asszony, azaz eredeti nevén Rodstam serkentette erre a munkára a külügyi alkalmazottakat, az nagyfokú butaságra vall, mert ez a munka a titkosszolgálatok feladata lenne. Nincs kizárva az sem, hogy Clinton asszony egy neki kedves kis országnak akart szolgálatot tenni. Az igazság előbb vagy utóbb úgyis kiderül. (1hozzászólás) Kép: Assange
Megfigyelhető, hogy a cionsajtóban a fontos hírekkel két dolgot tesznek. Vagy elhallgatják azokat, vagy valami kacsába öltöztetett hülyeséggel próbálják leplezni. Ez történt most is, amikor a cionrádió valami nevetséges idézetet adott a Wiki-ügy izraeli vonatkozásával kapcsolatban. Idézzük:
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök úgy véli, a kiszivárgott dokumentumok egyértelműen bizonyítják, hogy nemcsak Izrael, hanem az arab világ szerint is Irán jelenti a legnagyobb veszélyt a Közel-Keletre. Netanjahu hozzátette, hogy ha az arab vezetők a külvilág felé is képviselnék egymás közt kifejtett álláspontjukat, az "áttörést jelenthetne". Az egykori biztonsági tanácsadó szerint a közzétett levelezések azzal lehetnek Izrael hasznára, hogy kiderült: az arab országokat - például Szaúd-Arábiát - sokkal inkább foglalkoztatja Irán, mint az izraeli-palesztin konfliktus. Ez utóbbival kapcsolatban is kiszivárogtak információk, amelyek szerint Izrael előre értesítette a Palesztin Hatóságot és Egyiptomot a Gázai övezet elleni offenzíváról. Az egyik közzétett táviratból az derül ki, hogy Ehud Barak védelmi miniszter egy amerikai kongresszusi delegációnak elmondta: Izrael "egyeztetett Egyiptommal és a Fatahhal az +Öntött ólom+ hadművelet megkezdése előtt arról, átvennék-e Gáza ellenőrzését, miután sikerül onnan kiűzni a Hamászt". A távirat szerint "nem meglepő módon" mindkettő visszautasította Barak ajánlatát. (galamus, részlet, nov.29)