2010. december 11., szombat

DECEMBER 11 – ELHALLGATOTT AMERIKAI HÍR

EGY FONTOS               
AMERIKAI
FELSZÓLALÁS
Ron Paul texasi képviselő (képen) rövid, velős felszólalást tett a WIKI-ügyben és beszéde végén föltette a megfontolandó kérdéseket, így pontokba szedve, amelyet egy amerikai oldalról idézünk magyarítva:

1: Az amerikai emberek megérdemlik azt, hogy megismerjék az igazságot a folyamatban lévő háborúról Irakban, Afganisztánban, Pakisztánban és Jemenben!

2: Ez egy nagyobb kérdés, hogyan lehet az egy hadseregben, hogy hozzáférést biztosítanak idegenek számára az annyira titkos információkról?

3: Miért van ellenségnek beállítva az az Assange, aki nyilvánosságra hozta azokat az információkat, amelyeknek a védelmét a mi kormányunk nem biztosította?

4: Föl kell tenni a kérdést ezek után, hogy megéri-e nekünk évi 80 milliárd dollárt költeni a hírszerzésre?

5: Ez a WIKI-ügy azt eredményezte, hogy a legtöbb halálesetet mi okoztuk a folyamatban lévő háborúkban, de ezt is csak azóta tudjuk, mióta a Wikileaks nyilvánosságra hozta ezeket a Pentagon papírokat.

6: Hogyan lehet Assanget bűncselekmény miatt elítélni az információk közzététele miatt, hiszen ő ezeket nem lopta, hanem úgy kapta másoktól az interneten. Talán a jövőben módosítani akarják az internet függetlenségét?

7: Mi lehet a valódi oka ennek az általános támadásnak a Wikileaks ellen? Vagy az jobb lett volna ha továbbra is titokban tartották volna a súlyosan hibás külpolitikáját az amerikai birodalomnak és nemzetbiztonságának?

8: Ezek szerint nincs nagy különbség a kiadott titkos információk és a látott, megtapasztalt háborúk között, az ellenséggel. Valóban árulás lenne a Wikileaks által közzétett információk? Vagy a valóság abban rejlik, hogy a kormány elősegíti a titkos háborúkat, a gyilkosságokat és a korrupciót?

9: Talán az is baj lenne, ha egyszer egy hazafias kormányzatunk lenne? Ez is baj már?

Thomas Jeffersonnak igaza volt, amikor azt tanácsolta, hogy " Az lebegjen a szemünk előtt, hogy az éberséget soha nem szabad feladni."