2010. december 9., csütörtök

DECEMBER 9 – HÍRTV RENDŐRSÉGI KAPCSOLATA

GYANÚS VISZONY
Hírekben és tudósításokban bizonyos lapok, bizonyos tévék lebuknak. Ezek még mindig azt gondolják, hogy a néző, a hallgató az síkhülye és mindent elhisz. A HírTV már számtalanszor követett el ilyen jellegű baklövéseket. Most az egyik utóbbi eset. Pár napja a tévé ismert tudósítója ott áll a Teve utcai rendőrpalota előtt és az éppen belépő Demszky Gábort kérdezte, akit nem vádlottként (pedig ez lenne a jogszerű), hanem tanúként idéztek be. Ilyenkor a néző elkezd gondolkodni, hogy is jön létre az ilyen szerencsés találkozás? A köznapi halandó még egy hivatalba sem tud bejutni, mert amint odaér látja, hogy az ügyfélfogadás a leglehetetlennebb időpontokra van megjelölve. De ha két ember mondjuk Pesten akar X időpontban, Y helyen találkozni, amit előre megbeszéltek, az is lehetetlen, a katasztrófális közlekedés miatt. Bámilyen eszközzel utazik valaki nem lehet előre kiszámítani az időt. De vannak csodák! Csak meg kell nézni a HírTV tudósítóját, aki előre és pontosan tudta, hogy mikor fogja Demszky a rendőrpalota küszöbét átlépni. Még azt is előre tudták, hogy ez mely napon és hány órakor lesz. Na akkor most gondolkodjunk. Néha ez sem árt. Vegyük sorra a tippeket:
1 Demszky szólt előre a HírTV-nek, ez ki van zárva
2 A HírTV-nek valakik szóltak, akik tudták, hogy Demszky mikor megy oda, de kik voltak ezek?
3 A rendőrségre bement a tudósító és azt mondta az ügyeletesnek, hogy mondja meg má neki, hogy Demszkyt melyik napon és hány órára hívják kihallgatni? Ez is lehetetlen.
4 A rendőrségen, aki az ilyen idézési ügyekkel foglalkozik az értesítette a tévét....Ez elképzelhető, de nem valószínű.

5 A HírTv-nek valami sajátságos egyezménye lehet a rendőrséggel, amiről mi nem tudunk. Persze mondhattunk volna Magyar Nemzetet is, mert ugyanarról a cégről van szó, ők is előbb tudnak mindent, mint egy érintett hivatal vagy hatóság. Csodálatos módon a rendőrség még nem jajgatott egyetlen ügyben sem, hogy honnan tudtak előre ilyen ügyeket a tévéknél? Hogy az egész mögött valami sötét kapcsolat van, az biztos. Pár évvel ezelőtt még a HírTV riptereit föllökték párt és kormánytagok vagy azzal zavarták el őket a hivatalosok, hogy nem nyilatkoznak ennek a tévének... Most meg? Még jó hogy vörös szőnyeget nem terítenek a HírTV tudósítói elé a Teve utcában, hogy méltóztatott ott forgatni. Bezzeg, ha ezt a kiváncsiskodást és forgatást mondjuk egy utca embere próbálná megtenni....Még a bejárat közelébe sem kerülhetne. Mi inkább azt kérdeztük volna meg a tévé helyében a főrendőröktől, hogy ki is lőtt géppisztollyal sorozatot 2007 elején a rendőrpalotára? Ezt az ügyet is altatja a rendőrség. Kép: Csintalan elvtárs a Hírtv megmondóembere, aki korábban MSZMP és MSZP führer volt