2010. június 21., hétfő

JÚNIUS 21 - NÉMETORSZÁG GÖRBÉN NÉZ IZRAELRE

A NÉMET POLITIKA
GYÖKERESEN MEGVÁLTOZOTT
Úgy néz ki, hogy a németek az utóbbi egy évben bekeményítettek. Először a görögtűz rázta meg őket és most már úgy néz ki, hogy a zsidók is az idegeikre mennek. A dolog odáig fajult már, hogy a homokos külügyminiszter is Izrael ellen szövegelt. Ki hitte volna ezt mondjuk 3- 4 évvel ezelőtt? A ravasz zsidók ügyesen taktikáznak. Húzzák az időt Gázával és apró kis engedményeket tesznek. Miközben az EU, az ENSZ és a térség államai a blokád megszüntetését követelik. Az okos zsidók ezt nem akarják, hanem egy közös amerikai hadgyakorlattal akarják megfélemlíteni a segélyhajókat, ahová török és iráni hadihajók is mennek kiséretként. A nemzetközi és hazai sajtó hallgat erről az új helyzetről, de hogy a cionisták valami Irán elleni provokációra készülnek, az biztos. Az is biztosnak látszik, hogy egy esetleges fegyveres támadásra Irán nem tud higgadt maradni, ha az emberéleteket fog követelni. Pedig a zsidók ebben sántikálnak. Viszont az is biztos, hogy ennyi év aljassága után már Iránt nem tudják megfélemlíteni és térdre kényszeríteni. Ezt Oroszország is tudja és neki is lesz egykét szava, ha esetleg Iránt támadás érné és akkor még a térség zsidóellenes államairól nem is beszéltünk, mert a tettek kiszámíthatatlanok. Az is valószínű, hogy egy ilyen esetben a Hamasz azonnal rakétákat küldene a zsidó városokra, ami a legjobban aggasztja a zsidókat. Így pedig a háború megosztott lenne és két helyen egyszerre képtelen lenne Izrael háborút viselni, hiába lennének ott a közelben amerikai csapatok.
A német fejlesztési miniszter Dirk Niebel azt mondta, hogy Izrael kifut az időből, mert a keményvonalas politika ideje lejárt - emlékeztette Tel Avivot a nemzetközi haragra a gázai politikája miatt, ahelyett, hogy egy életképes békemegállapodásra törekednének a palesztinokkal – jelentette az AFP. "Izrael öt perccel van 12 előtt" - mondta hozzátéve, hogy az izraeli rendszernek meg kell tennie az utolós lehetőséget, amíg lehet." (presstv részlet és kép)
HÁTTÉR
A hír előzménye az, hogy Izrael elutasította a német fejlesztési miniszter belépését a Gázai-övezetbe, „ezzel nagy külpolitikai hibát követett el az izraeli kormány".