2010. június 23., szerda

JÚNIUS 23 – MÉGSEM LOPOTT AZ ESZTÉTA


RÉZ KIVÁGTA A REZET
Június 19-én azt kérdeztük, hogy Réz hogyan fogja kivágni magát ebből a kelepcéből, ami a meggyanusítását illeti, s lám sikerült neki. Bocsánatot kért az államtitkár Réz esztétától, mert Réz esztéta mégsem lopott 100 milliót.
A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára a Duna TV Hattól Nyolcig című műsorában kedden azzal indokolta a bocsánatkérést, hogy bár korábban azt állította, hogy az ismert esztéta cége kötött egy erősen megkérdőjelezhető százmilliós szerződést a zöldtárcával, az érintett "vállalkozás nem Réz Andrásé, ő alkalmazott a cégben". Ezért, mint mondta, megköveti őt. Az államtitkár az MR1-Kossuth rádió Krónika című műsorában hétfőn sorolta a zöldtárca gyanús megállapodásai közé azt a pr-szerződést, amelyet, akkori megfogalmazása szerint "Réz Andrással kötött a tárca százmillió forint nagyságrendben". Réz András esztéta, annak a cégnek a kreatív vezetője, amellyel szerződést kötött az előző minisztérium, azt mondta a Krónikának, feladata az volt, hogy a Zöld Őrség elnevezésű kampányban a többi között döntsön a szlogenekről és a plakátokról, a szerződés részleteiről azonban nem tud semmit - írta pénteken az mr1.hu. Réz András már hétfőn közleményben cáfolta a vádat, s közölte, hogy soha semmiféle tárca semmilyen szerződést nem kötött vele. "Aki ezzel szemben állót állít, azzal szemben Réz András valótlan tény híresztelése és személyiségi jogainak megsértése miatt 2010.06.18-tól pert indít" - állt az ismert esztéta közleményében. A közlemény szerint az így nyert milliókat Réz András a rendkívüli időjárás károsultjainak ajánlja fel. (MTI)
MEGJEGYZÉS
A Réz körüli korábbi hír feltünően gyanús. Eltelt négy nap és az államtitkár visszavonta Réz elleni vádjait. Mi történhetett az eltelt négy napban? Nem tudjuk. Erről semmi hír nincs. A dologban csak az a furcsa és gyanús, hogy Réz hogyan került a rádióhírek elejére, ahol az államtitkár állításait tényként közölték. Mi történt azóta?
A rádióban nem szoktak tévedésből vezető híreket mondani. Kép: Réz