2010. június 22., kedd

JÚNIUS 22 – KÜLFÖLDI HÍREKKép: angol hullákat viszik haza Afganisztánból , jobbra amerikai hullákAMERIKAI ADÓZÓK FIZETIK
A TÁLIBOKAT

ILYEN IS CSAK AMERIKÁBAN
LEHETSÉGES

Chris Grey, az amerikai hadsereg nyomozati parancsnokságának szóvivője kifejtette, hogy a Pentagon 2,1 milliárd dolláros szerződést kötött afgán fuvarozási vállalatokkal, hogy élelmet, vizet, üzemanyagot és lőszert szállítsanak az országban állomásozó amerikai alakulatokhoz. Ezek a vállalatok viszont gyaníthatóan helyi afgán hadurakkal és tálib lázadókkal kapcsolatban álló biztonsági cégeknek fizetnek azért, hogy biztonságosan áthaladhassanak a veszélyes területeken.
Az amerikai sajtó által megszellőztetett dokumentumban független szakértők azt állítják, hogy ily módon hetente állítólag 2-4 millió dollár csordogál amerikai adófizetők pénzéből az ellenséghez. (MTI)
MINŐ VÉLETLEN
A képen látható Ország Péter, akinek jellegzetes profilja van, távozik a Fehér Ház költségvetési hivatalából. Amerikában született, magyarul nem tud. (MR alapján) Az ilyen profilú figurák Magyarországon is bőven vannak költségvetési hivatalokban, ezek sem tudnak magyarul, pedig itt születtek.