2010. június 25., péntek

JÚNIUS 25 – AUSZTRIA MERÉSZ LÉPÉSE



OSZTRÁK KANCELLÁR BÍRÁLTA
A ZSIDÓKAT JERUZSÁLEMBEN
Ausztria felszólította Izraelt, hogy vessen véget a három éve tartó Gázai-blokádnak – jelentette ki az osztrák kancellár Werner Faymann egy közös sajtókonferencián, ahol az izraeli elnök Simon Peresz is jelen volt, Jeruzsálemben csütörtökön. Kép: a kancellár
Hogy is van ez?
Az osztrák állam első vezetője Izraelben felszólítja a zsidó államot. Nálunk meg a külügyminiszter együtt pezsgőzik a gyilkosokkal.

PERUBAN ÖLIK AZ INDIÁNOKAT
A MULTIK IRTJÁK AZ ŐSERDŐKET
Őslakos indián közösségek bírálták a perui elnököt, mert elutasította azt a benyújtott törvényt, ami megadta volna az indiánoknak azt a jogát, hogy megállítsák az olajbányászatot és útépítéseket az ő törzsi földjeiken. A perui elnök Alan Garcia azt mondta az indiánoknak, hogy nem fognak éhezni és odacsalogatja a külföldi befektetőket, hogy az esőerdőket felszámolják és a hagyományos indián életmódot eltüntessék, felgyorsítsák a fakitermelést az Amazonas-medencében. Egyértelmű, hogy Garcia nem akarja megérteni hogy tartsák tiszteletben őshonos közösségek jogait - mondta Edgard Reymundo, a Népszerű Blokk politikai csoport vezetője a Reutersnek. Több tucat Amazon-beli törzsi közösség kiadott nyilatkozatában szerdán az áll, hogy az elnök nem tartja tiszteletben a Föld Anya és az indiánok jogait, s csak a multi cégeknek kedveznek. (presstv alapján és képek)
Jó két éve nagy indián lázadás volt Peruban, ugyanez volt a követelésük mint most, akkor több tucat indánt megöltek a kormánykatonák és rendőrök.