2010. június 26., szombat

JÚNIUS 26 – ISMERT A TURULUS ÖNGYILKOS SZEMÉLYE


RÉSZLETEK A VIDEÓ ALATTI
FÓRUMBEÍRÁSOKBÓL

(Nem tudni hogyan, de a tűzoltóság saját gyártmányú videóját föltette valaki a netre, amely teljes részletességgel mutatta - közelről - azt ahogyan a férfi a turulon ülve lefújta magát szép lassan és ezután percekig égette magát a turulon ülve, amit a tűzoltók nyugodtan eltűrtek és csak amikor már jól megégett a háta, akkor ugrott le. Legalul a korábbi és változatlan véleményünk.)

valaki, egy családi tragédia után az ember felgyújtja magát a Szabadság-híd tetején? Nekem a viselkedéséből nagyon úgy tűnik, hogy inkább az agyával voltak problémák...
- - -
Amíg mászik fel a Turulhoz vajon mi járhat a fejébe? Meg ne csússzak, mert leesek és akkor meghalok, s nem tudok akkor leugrani? Vagy mi? Meg hogy a picsába kapaszkodik fel oda?
- - -
meg a tűzoltók se csináltak semmit.... mrá alatta kelet volna álljanak ien trambulinnal vagy mivel hogy elkapják :D
- - -
Hirtelen mindenki arra gondol, hogy miért nem tettek semmit a tűzoltók, gondoljunk bele, hogy mit tehettek volna.... Ha oda akarnak nyúlni érte, akkor leugrik azonnal, ha lent egy felfújhatós matrac lett volna mondjuk 1 emelet magas akkor lett volna esélye, de kitudja hogy nem e a Dunába ugrik akkor. Szerintem a tűzoltók nem számítottak rá, hogy felgyújtja magát. Nem voltunk ott szerintem a tűzoltóknak is nagy trauma, hogy nem rég még beszéltek vele és utána meg az agyvelejét mossák az aszfaltról. Mindenesetre az ember tényleg borzalmat keltet, ez volt a célja.
- - -
én azt nem értem , hogy a péniszbe mászott oda és amikor mászott, akkor miért nem szedték le! Amúgy érti valaki, hogy mit mondott?
- - -
A mai Blikk, egyértelműen leírta, hogy kábítószer hatása alatt állt az ember, és hogy nem volt 100 as összevissza kiabált mielőtt leugrott, hogy Ő a Bruce Willis meg ilyenek.
- - -
Mert ha meg akar valaki halni, akkor otthon elvágja szépen az ereit stb... de ez a szerencsétlen felhajtást és csinadrattát akart maga körül. Ez nem meghalni akart, hanem valami perverz performance jellegű dolgot csinálni.
- - -
Valószinű h a figyelmet akarta felhívni magára. Amit rodolph irt asszem? Akárhogy nézzük ez naggyából 10 méter (nemvagyok tisztába a méretekkel) Ha szivacsokat rakunk esélytelen hogy tulélje, ha 1 tranbulinszerü kifeszitett vászont tartanak a tűzoltók akor valszeg a másik oldalra ugrik, szintén meghal... És nemértem mért a tűzoltókat hibáztatjátok gondoljatok bele a tűzoltók helyében mit csináltatok volna? biztos vagyok benne hogy ez az oktatófilmben se szerepel nemtudtak mit reagálni. Hameg a tűzoltók miatt hal meg ha vizsugárral lelökik megvan az esélye akkor meg őket vonják felelősségre.. végülis ez Magyarország. itt minden megtörténhet
- - -
Matracokat letenni? Ugyan ezt gondolom! De ez MAGYARORSZÁG.. Végig nézték, hogy felgyujtja magát és utána meg leugrik, tessék itt egy videó is róla.. Holélünk? Ilyenkor holvannak a szolgáltatok? SEHOL.. Simán meglehetett volna menteni, és egy oldalon olvastam, hogy a férfi aki öngyilkoslett.. komoly betegségben szenvedett..
- - -
De azt érdemes hozzátenni hogy a hülye tüzoltók (ne értsetek félre én tisztelem a tűzoltókat) odaatták neki a hátizsákját amiben volt az a cucc amivel felgyújtotta magát... -. -
- - -
Én a munkahelyem parkolójából néztem végig az egészet, ahogy a tűzoltók próbáltak hatni rá, de sikertelenül! Hogy miért nem szedték le? Amint közelítettek hozzá, leugrással fenyegetözött. Mikor felgyújtotta magát, nem tudták volna eloltani, a vízsugár lesodorta volna a manust, poroltó meg nem volt a kosárban, hiszen nem oltani mentek a tűzoltók, hanem menteni..... szóval nem hinném, hogy a tűzoltók mulasztottak volna.... Borzasztó látvány volt, és mai napig a fülemben van az a tompa puffanás, mikor a hídra esett..
- - -
Mennyiből állhatott volna leszedni onnan? Nem hiszem hogy 5 perc volt oda felmászni .. Ráadásul hagyták szenvedni.. Borzalmas látvány volt még így is, látszott a fájdalom rajta ahogyan ég a teste.. :( és nem fiatal ember volt.
- - -
1: a tűzoltók mi a halálért nem oltották el? 2: miért adták neki vissza a táskát? 3: aki ennyire zavart ember, hogy felmásszon a híd teteéje (eddig még belefér) és utána felgyújtsa magát (láthatólag élvezi... ), majd leugorjon (? ) az meg is érdemli, hogy meghaljon. Tényleg nem akarok senkinek sem belegázolni a lelkébe, de ez az ember egyértelműen nem volt mentálisan ép.
- - -
A valódi okról miért nem beszél a média? Lehet hogy büdös nekik? A rendőrségnek nem tartana semmibe kinyomozni a hátterét. Mi volt a papíron amit ledobott?
- - -
Filotás István gyermeke 3 hete
B. . .d meg ! A f . . .at már ! miaz h csak azért ugrott le h lezárhassák a hidat ? mindenki cask ítélkezik, meg minden h drogos, meg alkoholista meg a tököm tudja még h mi ! Nem is ismertétek,.... ellenben én.... elárulom nagyon sok gyereke volt, köztük én is ! és teljesen kiakadtam , pedig mi csak most tudtuk meg ! nem drogos volt meg alkohoilista, hanem súlyos beteg! az orvos meg leszarta, nem hitte el... nem kerestette, mikor megszökött a korházbol, az a bunkó! és még itt is a neten? ilyen nagy szenzációt csinálni egy ember halálából? teljesen tönkre ment, a sok f . . .kalap miatt ! kiakasztotok tel;jesen basszameg ! ën az egyik gyereke, ilyeneket olvasok itt róla. hihetetlen komolyan mondom ! aki nem ismeri, és nem tud semmit az ügyrö, l, az ne állítson itt, meg sehol véleményt... nem vagytgok ti emberek, még állatok sem, söt rosszabb...... az az emberi együttérzés, mind eltünt , természetesen tisztelet a kivételnek.... de aki ezen jót röhög, annak egészségére, és dögöljön meg ülö helytében vagy bánomisén hogy hol !
A BARIKÁD ROSSZ NYOMON JÁRT
A Barikád, az „új erő” lapja hálás témát választott a lapeladásának növelésére, amikor elővette a turulos öngyilkos esetét. Hiszen a látványos, előre megrendezett öngyilkosság hátterével a lapok nem foglalkoztak, csak az egyedi szenzációt látták az esetben. Sajnos ennél többre a Barikád sem volt képes. A lap közel két oldalon, a férfi családjának képeivel egy semmitmondó cikket hozott le, ami azt mutatja, hogy a témához semmit sem értenek. Az eset leírásából egy lumpencsalád zavaros élete bontakozik ki, amit most nem részletezünk, a 10 gyerekkel és anyjukkal. A férfi korábban elvált feleségétől és az utóbbi években pszihiátriai gyógykezelés alatt állt. Azt nem tudják, hogy Kaposvárról hogyan jutott fel pünkösd vasárnapján Pestre, a hídra? A felesége is mondta, hogy tudathasadásos állapotban volt a férfi évek óta és kórházban is kezelték. Az ilyen súlyos betegekneknek elzárt osztályon vagy ilyen lakhelyen kéne lakni, állandó orvosi vagy szakápolói felügyelet mellett. Ám a magyar állam erre képtelen intézményeket fenntartani, amikor pl. a Lipótmező-i híres kórházat is eladta ingatlanhiénáknak, mert az államnak a haszon fontosabb, mint a megfelelő szociális intézményhálózat. Sajnos a cikk éppen erről a lényegről hallgatott, ahelyett hogy illetékes elvtársakat megkeresték volna, hogy miért történhetett meg az ilyen eset? Fenntartjuk korábbi véleményünket: a turulhoz való fölmászás igen nagy teljesítmény volt, különösen a madárra való kiülés, ami még ilyen súlyos beteg embernél is egy nagy tett volt. Nagy hiba az állam részéről, hogy nem zárják le a híd belső oszlopát, hogy ne tudjanak oda fölmászni. Állítjuk, hogy a tűzoltók egy hálóval vagy más hasonló eszközzel megmenthették volna a 47 éves férfit, Filotás Istvánt, aki pusztán a súlyos elmebetegsége miatt választotta ezt a látványos tettet. A volt felesége sem vonható felelősségre, hiszen korábban már elváltak. Így csak az állam felelőssége marad.
A megrázó videót kegyeleti okból nem közöljük.