2010. május 20., csütörtök

MÁJUS 20 – KÜLFÖLDI HÍREK

ROMÁNOK NEM TOTOJÁZNAK

Elfogadta szerdán a bukaresti képviselőház a romániai politikai és közéletet a kommunista rendszer működtetőitől és kiszolgálóitól megtisztítani hivatott átvilágítási törvényt. A rendszerváltást követően húsz évvel, a szenátusi jóváhagyás után pedig négy évvel megszavazott jogszabály értelmében öt évre kizárhatók a közhivatalok gyakorlásából mindazok, akik 1945. március 6. és 1989. december 22. között részesei voltak a kommunista rezsim hatalmi struktúráinak és elnyomó gépezetének.
LIKUD VIKTOR MIÉRT KÉSLEKEDIK A KOMMUNISTA
BŰNÖZŐK TÖRVÉNYES ELSZÁMOLTATÁSÁVAL?

ELÚSZIK A HOLO-SZANTÓRIUM





Micsoda felelőtlenség, gondatlanság és nemtörődömség a hálátlan holo-túlélők részéről, hogy nem mentek el Auschwitzba vízteleníteni. Biztos úgy gondolják, csinálják a munkát a lengyelek, őket csak az üzleti rész érdekli. Hol vannak az Élet Menete híres távfutói és ámokfutói? Mint pl. Ferenc Gyurcsány (jelenleg még szabadlábon) és a Mazsihisz pénzbehajtói? Hallatlan disznóság, hogy rá se bagóznak a világhírű műintézmény sorsára. Ha már gázt nem találtak ott, akkor legalább a vizet már nem tudják letagadni. Kép: úszik a holo-üzletközpont

TANULJUNK A
PALESZTÍNOKTÓL
MAGYAROKNAK IS
BOJKOTTÁLNI KÉNE
A ZSIDÓ ÁRÚCIKKEKET, SZOLGÁLTATÁSOKAT

A palesztin bojkott következtében már az első napokban nagyságrendileg 1 millió dollár értékű izraeli áru került le a polcokról. Zömmel élelmiszer és elektronikai cikkek. És hogy a hír eljusson a világ minden részére, az új ellenállás szellemiségét látványosan demonstrálni is kezdték. A polcokról levett termékeket a környező szeméttelepekre hordták, és ott egyszerűen elégették őket. Annak érdekében, hogy az akció még nagyobb nyomatékot kapjon, még maga Salam Fayyad, palesztin kormányfő is beállt az égetésben résztvevők közé. A történet azonban itt még nem ért véget. A bojkott nem maradt meg egy szimpla társadalmi ellenállás szintjén, hanem azt a Palesztin Nemzeti Hatóság törvénybe is iktatta. Sőt, a törvényt úgy alkotta meg, hogy 2-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az a palesztin, aki a zsidó településeken előállított árukkal kereskedik vagy azoknak terjesztéséből valamilyen módon kiveszi a részét. A szabályozást jól előkészítették, nem hagytak kiskapukat. Még azt is meghatározták, hogy melyek azok az izraeli termékek, amelyeket a bojkott-törvény érint. A törvénnyel párhuzamosan nyilvánosságra hoztak egy listát, mely tartalmazza azon vállaltok és termékek nevét, amelyek a tiltással érintettek. És hogy még a legkisebb félreértés se legyen, a lista tartalmazza a termékek árukódját és a fényképét is. A törvény bevezetésével szinte párhuzamosan Fayyad bejelentette, hogy a palesztin kabinet egy több tízezer dolláros Nemzeti Méltóság Alapot is létrehoz, amelynek fő feladata, hogy növelje és segítse a palesztin termelők és termékek piacra jutását mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon. Palesztin közgazdászok szerint a rendelkezés azon kívül, hogy kiváló tiltakozás a zsidó agresszió ellen, évente több mint félmilliárd dollár plusz bevételt hoz a palesztin nemzetgazdaságnak. És ez az akció megtámadhatatlan. Itt nincsenek vétlen áldozatok, nincsen vér, nincsen erőszak. A palesztinok egy új frontot nyitottak és ezzel nagyon meglepték a cionista államot. (radicalpuzzle, részlet)
Össze kellene gyűjteni a hazánkban levő izraeli boltokat, érdekeltségeket, ezeket kitenni a netre, mindenki döntse el, hogy akar-e náluk vásárolni. (1hozzászólás a fenti oldalról)
Mi ezt még megtoldanánk annyival, és ez is nagyon fontos, hogy a hazai zsidóbérenc szervezetek, cégek, személyek listáját is föl kell tenni a netre. A Magyar Oldal ezt már évek óta kezdeményezi.
AMERIKA OLAJBAN FÜRDIK
A British Petroleum üzemeltette fúrótorony április 20-án robbant fel, azóta szerintük naponta ötezer hordónyi olaj kerül a vízbe. Az Európai Űrügynökség műholdas felvételei azt mutatják, hogy az olajfolt bekerült a Mexikói-öbölbeli tengeráramlatba, és azzal akár egy héten belül eljuthat Florida partjaihoz. A szennyeződés már elérte a louisianai természetvédelmi területet - az állam kormányzója szövetségi beavatkozást követel. (hírTV)