2010. május 26., szerda

MÁJUS 26 - JOBBIK NYÚZZA A FIDESZT

Kép: Orbán és helyettese
ORBÁN VIKTOR
GYURCSÁNY CSÓTÁNY
NYOMDOKAIN HALAD

VONA GÁBOR FELSZÓLALÁSÁBÓL
Őszinte csodálattal figyeljük egyébként, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr félévente újabb és újabb grandiózus tervekkel áll elő, és megizzasztja ezzel a Fidesz marketingosztályát, hogy az újabb és újabb ötleteknek milyen nevet találjon. Így hallottunk már uniópártról, nemzeti konzultációról, "ébresztő, Magyarország"-ról, új többségről, új kezdetről és most pedig a nemzeti együttműködés rendszeréről.
CSALÁS VOLT A RENDSZERVÁLTÁS
Most nem akarok régi klasszikus témákra visszakanyarodni, arra, hogy a kerekasztal körül hogyan sikkadt el az a nagy-nagy rendszerváltozás, amiről itt a parlamenti pártok többsége mindig könnybe lábadt szemmel beszél; nem akarok arról a szégyenteli pillanatról beszélni, amikor képviselők kivonultak Trianon napján a parlamentből, hanem inkább a közelmúlt eseményeire szeretnék koncentrálni, és megmutatni azt, hogy valahol önöknek is felelőssége van abban, hogy ennek a politikai nyilatkozatnak ilyen sötét jelent kellett felvázolnia.
KÖVETELJÜK A BŰNÖZŐK
ELSZÁMOLTATÁSÁT

A dokumentumból kiált egy nagyon súlyos hiány, a társadalomban elementáris erővel jelen lévő vágy és akarat, amelyet a választási kampányuk során egyébként önök is előszeretettel meglovagoltak, ez pedig az elszámoltatás és az igazságszolgáltatás jogos igénye és vádja. Ha valóban leváltottunk egy rendszert és született egy új rendszer, akkor ez az új rendszer nem építhető újra, ha a számonkérés és az elszámoltatás nem történik meg.
VISSZA A MAGYAR GÁRDÁT
Vagy egy másik példa: amikor 1956-ban a fiatalok, a pesti srácok az utcára mentek, ők nem voltak az adott törvényeket sértő személyek? S ma hogy örülünk nekik! Hogy örülünk annak, hogy Wittner Mária vagy Murányi Levente 1956-ban megsértette a törvényt! Hogy örülünk neki! Milyen büszkék vagyunk rájuk, és emlékezünk minden egyes október 23-án az ő kiállásukra! Hála istennek, hogy ők a rossz törvénynél sokkal fontosabbnak tartották az igazságot és a nemzetük szabadságát. (Taps a Jobbik soraiban.) Úgyhogy mivel a miniszterelnök úr nemzeti konzultációt hirdetett, és azt mondta, hogy ez a nemzeti konzultáció mindenki számára nyitott, én szeretnék erre a nemzeti konzultációra bejelentkezni, és a Gárda ügyében újranyitni a politikai vitát.
SZENT KORONA TÖRVÉNYT
Olvastam egy önökhöz közel álló hetilapban egy interjút Kósa Lajos képviselőtársammal, aki azt mondta, hogy nem tud mit kezdeni a Szent Korona-eszmével. Át fogjuk neki adni Zétényi Zsolt munkáját, és akkor lesz ideje tanulmányozgatni. (Vona Gábor felszólalásából részletek)