2010. május 16., vasárnap

MÁJUS 16 - VANNAK JÓ TERRORISTÁK IS



NINCS MŰEMLÉK IZRAELBEN

Az izraeli rendőrség őrizetbe vett tizenöt - más források szerint harminc - ultraortodox zsidót, akik ókori síremlékek áttelepítése ellen tiltakoztak Askelón városban. A dél-izraeli város kórházához új szárnyat készülnek építeni, ahol az intenzív osztály kapna helyet. E területen állnak antik síremlékek, amelyek eltávolítását élesen ellenzik vallási párttok. Az ultraortodoxok szerint az építkezéssel megszentségtelenítenek ókori zsidó sírokat. A régészek viszont vitatják, hogy zsidók maradványai nyugodnának ezen a területen. (MR)

IZRAEL CSAK A JÓ
ZSIDÓTERRORISTÁKAT SZERETI
Az izraeli külügyminiszter bírálta Oroszország, Egyiptom és Törökország terrorizmus ellenes küzdelmét. Avigdor Liberman egy rádióinterjúban azt mondta, ezek az országok különbséget tesznek jó és rossz terrorizmus között. Hozzátette, szerinte nem egyformán kezelik az Izraelt célba vevő és a máshol lesújtó erőszakos megmozdulásokat. Az izraeli külügyminiszter azután nyilatkozott, hogy az orosz államfő a héten a Hamász palesztin radikális mozgalom vezetőjével tárgyalt Damaszkuszban. (MR)
A híreben éppen a lényeget hagyták ki, miszerint Oroszország a Hezbollah szervezetet is tárgyaló félnek ismeri el a közelkeleti rendezésben, nemcsak a zsidóbérenc Fatah-ot.
Kép: állami terrorizmus cionosta államokban