2010. május 16., vasárnap

MÁJUS 16 – SÓLYOM LÁSZLÓ: VÉGE

SÓLYOM MEGSÉRTETTE
HATÁSKÖRÉT


Sólyom László, a patkányköztársaság elnök - nem először – durván megsértette hatáskörét az országgyűlés nyitónapján. A patkányköztársaság tákolmánya rögzíti, hogy a köztársasági elnök a pártok felett áll és a nemzet akaratát kell, hogy képviselje. Hogy pontosan idézzük: „Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.”
Ezzel szemben Sólyom a zsidók iránti feltünő elfogultsággal és a magyarok iránti teljes gyűlölettel azt fejezte ki nyitó beszédében, hogy az SZDSZ jogi utódjának tekinthető LMP az egy dicséretet érdemlő párt, míg a Jobbikra kígyót-békát mondott és leszélsőségezte. Ezzel becsmérelte a Jobbikot, mint törvényesen bejutott pártot:
„Téves és félrevezető, sőt rosszakaratú lenne a magyar Országgyűlést vagy a magyar politikai életet azzal jellemezni, vagy annak alapján megítélni, hogy radikális jobboldali párt is bejutott az Országgyűlésbe. A számos régi európai demokráciát, ahol szélsőséges párt is van a parlamentben, nem eszerint, hanem az egész demokratikus rendszer szilárdsága és alkotmányos működése alapján ítélik meg. Az alkotmányos demokrácia egyértelműsége és szilárdsága Magyarország és a most megalakuló Országgyűlés tekintetében sem kérdőjelezhető meg. A médiában mégis megjelenő kétségeket pedig – táplálkozzanak akár tájékozatlanságból, akár más motivációból – úgysem lehet cáfolatokkal semlegesíteni, és ez nem is lenne kívánatos. Kizárólag a tettek számítanak. Azzal foglalja el Magyarország megkérdőjelezhetetlen helyét a demokráciák sorában, ha megfékezi a szélsőségesek erőszakosságát és propagandáját.”
Az LMP zsidóbuzi pártot pedig így dícsőtette fel: „Van más újdonságunk is. Magyarországon megalakult, és rögtön a parlamentbe jutott az a párt, amely a környezetvédelmet, a jövő nemzedékek iránti felelősséget, a fenntartható fejlődést tartja egyik fő, és jellegadó feladatának. Ezzel az európai törvényhozásoknak nemcsak egy negatív, hanem egy pozitív megfelelőjével is rendelkezik ez az új Országgyűlés.” Az MSZP kommunista bandáról egyetlen szava sem volt. Sólyomnak mennie kell! Elég volt a magyarellenes, magyargyűlölő tevékenységéből!
ÜZENET SÓLYOMNAK

Te sólyom! Egy vagyok a nyolcszázötvenezerből, akit te megsértettél. Vérig. Sólyom! Te nem vagy köztársasági elnök. Mert annak az a feladata, hogy a magyar nemzet egységét testesítse meg. Te nem testesíted meg. Nincsen neked semmi közöd sem az egységhez, sem a magyar nemzethez. Neked csak délre költözött fajtársaidhoz van közöd. Kapóra jött neked a dolmányos varjú... vagy a mellényes turul... Még utoljára megmutathattad kicsorbult karmaidat.Te sólyom! Úgy tűnsz el az életünkből, mint a pinty. (szebbjovo, részlet)