2010. május 27., csütörtök

MÁJUS 27 – OROSZ MEDVE MEGENYHÜLT

OROSZ MEDVE
MÉGIS IRÁNNAK KEDVEZ

Oroszország vállalta, hogy "aktívan támogatja" a teheráni nukleáris nyilatkozat azzal a feltétellel, hogy a mérföldkőnek számító uránüzemanyag megoldási javaslatot teljes mértékben végrehajtják. Ha Irán szigorúan betartja ezeket, akkor Oroszország aktívan támogatja azt a megoldást, amit Brazília és Törökország javasolt a közelmútban - idézte az AFP az orosz külügyminisztert, Szergej Lavrovot, aki mindezt csütörtökön mondta. Az orosz válasz egy nappal azután jött, hogy Mahmoud Ahmadinejad iráni elnök bírálta Oroszországot, hogy az USA oldalára állt, hogy Iránnal szemben keményebb szankciókat alkalmazzanak. (presstv alapján) Kép: Lavrov
Úgy látszik az iráni elnök kemény üzenete visszhangra talált Moszkvában és most visszakoztak. Ez pedig nem jó hír a cionistáknak. Korábban megírtuk, hogy az oroszok ezerszer meggondolják azt, hogy a jó iráni kapcsolataikat egy picit is meglazítsák.

AMERIKA PROVOKÁL
Az iráni partoknál, a hormuzi szorosban amerikai atomtengeralattjárót fedeztek fel (képen), amelyik kémkedett. Tesztelik Irán idegeit. Közben Kréta szígete fölött izraeli és görög gépek közös hadgyakorlatot tatottak. Ennek hátteréről sehol sem szólnak a külföldi oldalak. Irán korábban megmondta, ha bármilyen támadást intéznek ellene, akkor lezárja a hormuzi szorost. Ha viszont Amerika odaküld két repülőgép anyahajót, akkor furcsa helyzet fog kialakulni. Ahogy az orosz alaposan meggondolja Iránnal a jó kapcsolatait, ugyanúgy Amerika is ezerszer meggondolja (Irak-i és Afganisztán-i kudarca után), hogy kikezd-e Iránnal, katonai eszközökkel.