2010. május 30., vasárnap

MÁJUS 30 – MAGYAR HŐSÖK NAPJA

Kép: az eredeti Magyar Hősök Emlékköve, nagyítani!

MOCSKOS ZSIDÓ HAZUGSÁG
1945 után, a szocializmus idején az ünnep feledésbe merült. A rendszerváltás után, 1989-ben újította meg az első szabadon választott kormány, ekkor már Hősök Napja néven. Az ünnep érvényét kiterjesztette "a haza, a szabadság és az emberi méltóság" valamennyi mártírjára, beleértve a holokauszt áldozatait és az 1956-os forradalom hőseit is. A 2001-ben pedig törvény rendelkezett a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a Magyar Hősök Emlékünnepéről. Ezzel állítottak méltó emléket a magyar hősök előtt, akik az ország szabadságáért, függetlenségéért, a nemzet fennmaradásáért harcoltak és áldozták életüket. "A magyar nemzet soha el nem múló hálája jeléül a hősök dicsőségére minden esztendő május hónapjának utolsó vasárnapját a magyar hősök emlékünnepévé nyilvánítja" - írja a törvény. (FH)
A függetlennek hazudott zsidó hírügynökség kimutatta a foga fehérét. Minden egyes soruk tömény hazugság és magyarellenes merénylet.




Kép: piszkos kezek
ORBÁN ALKOTMÁNYOZ

Orbán Viktor bejelentette, hogy jövő héttől elkezdődik az új alkotmány előkészítésének folyamata. Korábbi felszólalásában világossá tette, hogy értelmezésében az emberek a választáson azzal a feladattal bízták meg a parlamentet, hogy az úgynevezett új társadalmi szerződés (ez minden jel szerint magát a választási eredményt jelenti) alapján alkossa meg az alkotmányt, most az is kiderült, hogy ez a munka nem tűr halasztást. De vajon miért kell új alaptörvény? (…) Nálunk – ellentétben néhány más országgal – ebben a folyamatban nincs szükség sem egy következő parlament egyetértésére, sem a parlamenti döntés népszavazás általi megerősítésére. (torokgabor blogjából)