2010. május 30., vasárnap

MÁJUS 30 - KÖVÉR KOMMUNISTA MÚLTJA


Kép: Orbán kezet csókol Lendvainak

ORBÁN DOKTOR AZ ESKÜSZEGŐ

Orbán Viktor miniszterelnöki eskütétele után fogadta a gratulációt és közéleti személyiségekkel, politikusokkal és bűnözőkkel rázott kezet. Lendvai Ildikónak, a modernkori Magyarország legsötétebb és leggonoszabb női politikusbűnözőjének pedig kezet csókolt. Ez lenne az új kezdet? A beszédes képnek üzenet értéke van. Nem a kezét törte ki a rossza múmiának, hanem meghódolt a tolvajok és bűnözők vezetője előtt. A kettős állampolgári törvénnyel pedig a zsidók tömeges bevándorlását fogják törvényesíteni. Mikor döbben rá a sok fideszes tapsoló és csápoló, hogy a Fidesz Izrael ügynöke. 1990-ben még kivonultak a Trianoni megemlékezésről. Ahogy a kommunista gyökerű Kövér László mondta, kommunista kutyából nem lesz polgári szalonna.

KÖVÉR LÁSZLÓ ÉLETRAJZÁBÓL

Kövér László (Fidesz-MPP) 1959. december 29-én született Pápán (Veszprém megye). Apai nagyapja asztalosmester volt, az 1930-as évektõl a szociáldemokrata párt, késõbb az MSZMP tagja. (parlamenthu, részlet)
1983 óta a szakkollégiumi mozgalom tagja, 1984-ben a Bibó István Szakkollégium tagja, majd nevelőtanára, emellett a Századvég című folyóirat szerkesztője volt. Az egyetem elvégzését követően pár hónapig az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa volt.1987 és 1988 között
Soros-ösztöndíjas.
1986. február-szeptember között az MSZMP KB Társadalompolitikai intézet munkatársa volt. 1988. novemberében a frissen alakult MISZOT (Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa) alelnöke lett; a másik MISZOT alelnök Gyurcsány Ferenc volt. A szervezetben nem választottak elnököt, a kollektív vezetést a választmány látta el.(wikipedia, részlet)
Kövér József, az MSZP pápai alelnöke - a Fidesz-alelnök Kövér László nagybátyja (168ÓRA 2005, részlet)

KŐVÉR NAGYAPJA LENIN FIÚ
LEHETETT A SZAMUELLY-FÉLE KIVÉGZŐBRIGÁDBAN?

Kövér József nyilatkozata a 168 órának.

"Kövér László főként a "komcsikat" ostorozza. Pedig az önök nagy tradíciójú famíliája Pápán elsősorban baloldaliságáról ismert. - Ez igaz. Mint említettem, apám tagja volt a szociáldemokrata pártnak - 1936-tól. A szakszervezeti mozgalomban pedig 1922-től vett részt. Később az MDP, majd az MSZMP tagja lett. Élete végéig párt- és szakszervezeti vonalon dolgozott. Anyám nem volt párttag, csak szakszervezeti aktíva - míg meg nem gyűlt a baja a Rákosi-féle kommunista párttal.
Gondolom, a baloldaliság az önök neveltetését is áthatotta. - Az én nemzedékemet sajátos kettősség jellemzi. Az államosításig katolikus iskolába jártam. Aztán materializmust tanultam, és később tanítottam. Tehát nem vagyok bigott istenhívő, de tisztelem a katolikus jelképeket, tradíciókat. Egyébként nem a pártállás alapján ítélem meg az embereket: a tisztességet és becsületet tartom elsődlegesnek. Elnöke vagyok a helyi Szegfű Klubnak. (…) Családjukban - a legendák szerint - vöröskatona is akadt. - Ez nem ilyen egyszerű. Édesanyám családja vallásosabb volt, mint az apai ág. Anyai nagybátyám tehát nem elvből, hanem - mivel munkanélküliként nem tudott másként megélni - zsoldosként szegődött a Vörös Hadsereghez. Ugyanakkor vannak, akik azt terjesztik: Laci egyetemi felvételijénél jól jött, hogy van egy vöröskatona a felmenői között. (…) Azt nem tudom: annak a ténynek akkoriban volt-e még valamilyen szerepe felvételijének elbírálásában, hogy Laci nagyapja megkapta a Szocialista Hazáért Érdemrendet. (168ÓRA, 2002, részlet) Kép: Kövér László, az ex-kommunista fideszes