2010. május 20., csütörtök

MÁJUS 21 – MÉGIS MERÉNYLET VOLT?

MI LESZ A LENGYEL-OROSZ
BARÁTSÁGGAL?
ILYEN RÖVID ÉLETŰ VOLT?
Andrei Mendierej az oroszországi Szmolenszk városának lakója pár perccel Lech Kaczynski gépének lezuhanása után érkezhetett a helyszínre. A videót később Underek néven küldte el az Alert24 lengyel hírportálnak. A lap szerint ez a legkorábbi felvétel, amely a repülőgép-szerencsétlenségről készült. A felvételen beszédfoszlányok és durranások hangjai hallhatók közvetlenül a roncsok közeléből. Meg nem erősített információk szerint a videót készítő amatőr filmes rejtélyes körülmények között meghalt röviddel azt követően, hogy az anyagot eljuttatta a sajtónak. Feltételezések szerint a férfi két videót is készített, de csak a második látható a világhálón. (FN)

EGYRE SÖTÉTEBB A
LEZUHANT LENGYEL GÉP ÜGYE
Az alábbi videón több ember hangja hallatszik. A közepe felé elkezd szólni egy sziréna, nem tudni, hogy ez közeli vonnattól vagy máshonnan ered. A cikkben több lövést említenek, de olyan mintha három hallatszana. Tegnap este a tv-híradóban mutatták a gép fekete dobozát is és erről a videóról is szóltak, de gyanús módon továbbra is kizárták a merénylet lehetőségét. Ilyen újabb fejlemények esetén, ez igen gyanús kijelentés. Egyre zavarosabb az ügy. Már a gép lezuhanásakor többféle lengyel szám keringett hogy hányan voltak a gépen. Ez már eleve gyanús, hiszen egy kormánygép utasait pontosan kéne tudni. Most bejött egy újabb mese, hogy „illetéktelenek” voltak a pilótafülkében? Ez meg hogy lehet? Bárki csak úgy bemegy egy kormánygép pilótái közé? Most már igen sok a gyanús jelenség. Az is furcsa, hogy egy másik küldöttség korábban egy másik géppel sikeresen tudott odarepülni. Gondolkozzunk logikusan! Bármilyen lengyel érdek fűződött saját fajtájuk elleni merényletre?
http://www.fn.hu/kulfold/20100519/sokkolo_felvetel_kerult_elo/




Összeesküvés-elméletek, a katasztrófa helyszínén készült titokzatos felvételek és más vad ötletek bonyolítják a lengyel elnöki gép lezuhanásának körülményeit feltárni hivatott vizsgálatokat. Az oroszok szerint a pilóta tapasztalatlan volt, és végzetes hibákat vétett – nyilván azért, mert a gépen utazó, a pilótafülke ajtajában álló magas rangú vezetők leszállásra noszogatták. A lengyelek viszont állítják: a légi irányítók adtak a pilótának rossz, megkésett tanácsokat. A lényegről kevés szó esik: a műszerek nélküli repülőtér a sűrű ködben eleve alkalmatlan volt a gép fogadására. (MH) Kép: MH fekete dobozok