2010. szeptember 13., hétfő

SZEPTEMBER 13 – A LOPÓS ANGOLOK SUMÁKOLNAK

A BRITISH MÚZEUM A TOLVAJOK GYŰJTEMÉNYE
MIKOR LEPLEZIK LE A TOLVAJ ANGOLOKAT?
A világ egyik legnagyobb, talán a legnagyobb gyűjteménye a British Múzeumban van. Na jó, de miből állnak ennek a fő darabjai? Az ellopott közel-keleti anyagokból. Hogyan tudták ezt az angolok ellopni? Úgy, hogy amikor ezt lopták, akkor még nem voltak erre vonatkozó nemzetközi törvények, de ha lettek volna is, az angolok akkor sem tartották volna be. Akárcsak most Izrael, amelyik köp minden nemzetközi törvényre. Miért csinálták könnyen az angolok a lopást? Azért, mert az angol gyarmatbirodalom volt a legnagyobb a világon, egészen a II. világháború végéig. Indiától kezdve a legtöbb kontinenset kirabolták. Nem véletlenül mondták, hogy az Angol birodalomban sohasem nyugszik le a Nap. Az angolok uralták Egyiptomot. Kirabolták. Ők uralták Indiát, azt is kirabolták. Ők uralták a közel-keleti térséget is, ahol az államok határait ők húzták meg és ezek nagyjából ma is változatlanok. Pl. ezért nincs a 20 milliós kurd népességnek hazája, mert az angolok sok országra osztották fel őket. A legértékesebb kincseket a görög és arab-perzsa térségből lopták el. A görögök máig sem törődtek bele az ellopott kicseikbe és állandóan pereskednek velük. Újabban Egyiptom is visszakövetel sok lopott kincset. S most Irán kölcsön kérte tőlük azt, ami jogilag az ővék lenne. Az angol régészek és kutatók azonnal fölfedezték a kincsesbányát már Napóleon hadjáratai után és nekik megvolt ehhez a megfelelő felszerelésük is. Csakhogy lopni nem szabad. Akkoriban vagy nevetséges összegeket fizettek ezekért vagy inkább semmit. Mikor teszik föl a kérdéseket a lopós angoloknak?


PÁRTUS PECSÉTHENGER AZ EMBERI JOGOKRÓL
Mahmoud Ahmadinejad iráni elnök megtekintette a Cyrus Hengert (képen) ami a megtestesült emberi értéke és kulturális öröksége az egész emberiségnek. A óperzsa ereklyét a British Múzeum adta kölcsön, majd kiállították az Iráni Nemzeti Múzeumban, első alkalommal az elmúlt 40 évben, ahol négy hónapig lesz látható. A henger szövege az emberi jogok szabályozásáról szól – mondta az elnök. Az áll rajta, hogy mindenkit megillet a szabad gondolkodás lehetősége és minden személyt meg kell fizetni, ha a másik ember kárt okozott neki. A történelmi charta is hangsúlyozza annak szükségességét, hogy a harcokban is védeni kell az elnyomottakat, az emberi méltóságot tiszteletben kell tartani – mivel akkor is felismerték az emberi jogokat - folytatta az elnök. Ahmadinezsád hangsúlyozta, hogy a Cyrus Henger a bizonyság arra, hogy az iráni nemzet mindig is az igazságosság, az odaadás és az emberi értékek zászlóját hordozta, a történelem folyamán . Az iráni elnök nem beszélt a földrajzi egységről, illetve a faji kérdésekről. Ahmadinezsád hozzátette: Irán egyenértékűen beszél a kultúrák, az emberi értékek, az igazságosság, a szeretet és az áldozat kérdéséről. A Cyrus henger még ma is egyedülálló emberi jogi charta a világon. A babiloni ékírásos feliratot II. Cyrus perzsa király (559-530 Krisztus előtt) uralkodása alatt készítették. (presstv alapján és kép)

A PÁRTUS BIRODALOM ALATT URALKODOTT CYRUS KIRÁLY
Ez a cikk azért érdekes, mert a perzsák, eredetileg (parthius) pártusok voltak, akiket másképpen szkítáknak és még sokféleképpen neveztek, tehát a magyarok ősei. Amikor ez a henger készült akkor még az eredeti lakói Iránnak a pártusok, azaz a magyarok ősei is voltak. Azóta mindenféle népekkel keveredtek és így a kultúrájuk és ezzel a vallásuk is módosult, főként negativ értelemben. De az alapok, az eredeti kultúra ki fog tisztulni, ha a sok rárakódott szemetet letisztítják róla. Mindenesetre Ahmadinejád szenvedélyes természete az igazságosság iránt, reménykeltő. Mint ahogy a zsidók iránti ellenszenve és undora bizonyítja, hogy nem tartja embereknek őket, hanem csak sátánfajzatoknak és aszerint is bánik velük. Sok érdekes lelet fog még előkerülni a múltból, ami nagyon beszédes lesz és lebuktatja az eddigi zsidó hamisítókat. (1hozzászólás)
Még a hazai „hivatalos” történészek is elismerik, hogy a hazai jász nemzetség őshazája perzsa eredetű, akik időközben teljesen magyarokká váltak nálunk, de igen sok régi perzsa szó a mai magyarban is megtalálható, a szokások és népviseletek szintén ezt igazolják. Akit ez az érdekes téma érdekel, Badiny Jós Ferenc számos könyben és cikkben boncolgatta ezt, mások mellett. De a neten is sok anyag van a pártus birodalomról, ahol megdöbbentően sok magyar vonatkozást is lehet találni. Kép: pártus birodalom