2010. szeptember 23., csütörtök

SZEPTEMBER 23 – TOTÁLIS CENZÚRA A KÜLFÖLDI HÍREKNÉL

ZAVARODOTTSÁG CIONISTÁKNÁL
Teljes a hírzárlat Magyarországon a fontos külföldi híreknél. Még a netes híroldalak is mintha összebeszéltek volna, semmi hír nem jön, ami fontos történés volt a közeli napokban. Reggel ugyan még a cionszócső bemondta, hogy az ENSZ emberi jogi tanácsa elsöprő többséggel elitélte Izraelt a gázai hajótámadás és gyilkosságok miatt, de innentől kezdve süket minden híroldal, beleértve az MTI -t is. Azt még bemondták, hogy az iráni elnök is felszólalt az ENSZ-ben, de ezt is csak egy mondatban. Azt pedig, hogy franciák és a románok együtt bekeményítettek a vándor-cigányokkal szemben, erről is hallgatnak. Már az is gyanús volt pár hete, hogy hirtelen leálltak a Wiki Leaks üggyel, amikor megfenyegette a Pentagon a szerkesztőt, hogy megbüntetik az oldalt, amiért föltette az oldalára az afganisztáni katasztrófát és csalásokat. Aztán hirtelen elhallgattak, miután kiderült, hogy egy zsidó adta a leleplező anyagokat az oldalnak. A jelenlegi afganisztáni helyzetről mélyen hallgatnak. De nem úgy a megtáltosodott németek. Az állami főadón, az ARD-n most már a sokadik részletes filmet adják le az afganisztáni szörnyű állapotokról. Mutatták az amerikai katonákat hogyan csalják őket csapdába a tálibok. Az utak ott mindenütt járhatatlanok, ahol a teljesen fölszerelt amerikai katonák tehetetlenek. A németeket is mutatták, de ők már óvatosabbak, mert nem csinálják meg azokat a hülyeségeket, amit az amik elkövetnek. Mutatták, hogy az amerikai katonák kábítószerbe menekülnek a csaták után és bömböltetik a zene és videólejátszójukat, hogy valahogy kikapcsolódjanak a csaták borzalmaiból. A németek arra is képesek voltak, hogy a tálib vezetőket is beszéltették a tévéjükben. Miközben a NATO csapatok elfogtak több újságírót az Al-Jazeeratól, mivel a tálibokkal paktáltak. Magyarul, bemutatták a tévéjükben a valós afgán helyzetet.
OBAMÁT CENZÚRÁZZÁK MAGYARORSZÁGON 
Obama azt mondta, hogy Washington a jövőben kevesebb pénzt költ majd a fejlődő országok megsegítésére, és inkább diplomáciai eszközökkel, kereskedelemmel, befektetési politikával és egyéb eszközökkel kívánja segíteni ezeket az országokat. Az amerikai kormány megköveteli majd, hogy az Egyesült Államok és az általa segélyezett országok számoljanak el a támogatással - tette hozzá. (origo, részlet)
Csak ennyit adtak le Obama ENSZ-beli beszédéből. A CNN viszont teljes egészében leadta Obama őrült és zavaros beszédét. Még ők akarnak segíteni a 3-dik világbeli országok szegényein? Miközben  már 50 milióra tehető a kifejezetten szegények száma az Államokban és hatalmasan zuhan lefelé a középosztály. Elhallgatják, hogy az amerikai sajtó már 3-dik világbeli országnak nevezi jó fél éve Amerikát. Obama közel egy órás szöveget mondott az ENSZ-ben, félig üres széksorok között, ahol az Izrael-i küldöttek nem voltak jelen, tiltakozásul. Obama csak a külpolitikai bajokkal foglalkozott. Irakot röviden emlegette, de Afganisztánt hosszabban. Iránra, a szokások módon átkokat szórt, amit az országok küldöttei üveges szemekkel hallgattak. Obama szövegén csak egyszer volt egy kisebb taps. Viszont hosszasan elidőzött Izraelnél és a palesztínokat is említette, de semmi bíztatót nem tudott mondani. Az egész szövege amolyan végjátéknak az előjele volt.
OBAMA EGYÓRÁS BESZÉDÉBŐL CSAK ENNYIT IDÉZTEK
A tanácskozáson felszólalt az amerikai elnök is, aki azt kérte a nemzetközi közösségtől, hogy segítsenek egy éven belül megalakítani a palesztin államot. „Ha nem születik megegyezés, a palesztinok soha nem ismerik meg a saját hazájukkal járó büszkeséget és méltóságot” – hangoztatta Barack Obama, aki szerint az új palesztin államnak békében kell élnie Izraellel. A világszervezet fórumán Obama azt kérte Izraeltől, hogy hosszabbítsa meg a vasárnap lejáró építési moratóriumot a zsidó településeken.” (ATV, részlet)
CENZURÁZTÁK AZ IRÁNI ELNÖKÖT AZ ENSZ-BEN
Hiába támadta az ENSZ közgyűlése előtt mondott beszédében a szerinte "igazságtalan" nyugatot Máhmúd Ahmadinezsad iráni elnök, a tolmácsok egy rejtélyes hiba miatt nem fordították le szavait a világ New Yorkban összegyűlt vezetőinek - írja az Al Jazeera arab hírtelevízió angol nyelvű internetes kiadása. A tévé szerint Ahmadinezsad kedden szólalt fel az ENSZ millenniumi fejlesztési céljait tárgyaló közgyűlésen, de beszédének első két percében egyáltalán nem működött a szinkrontolmács szolgálat. Az iráni elnök a technikai nehézségek ellenére azt mégis el tudta mondani, hogy szerinte felül kell vizsgálni a globális döntéshozó testületeket, mert azok szerinte igazságtalanok, és egyáltalán nem demokratikusak. Beszéde után Ahmadinezsad az AP hírügynökségnek hozzátette: "a jövő Iráné", és szerinte országának nagy szerepe lesz a világ ügyeiben. (origo, részlet)
MIT MONDOTT SCHMITT PÁL AZ ENSZ-BEN?
Ugyan az elnök is elutazott az ENSZ-be, föl is szólalt, de szövegét egyetlen hazai lap sem hozta le. Biztos nem volt fontos. ...De akkor minek ment az ENSZ-be?