2010. szeptember 24., péntek

SZEPTEMBER 24 - PINTÉR NYŰVEK JÓSLATAI

EMELKEDIK AZ ÉLETSZÍNVONAL?
A belügyminiszter szerint a társadalmi elszegényedés miatt szaporodni fognak a bűncselekmények, amelyek megfékezéséhez erkölcsileg támadhatatlan és jól fizetett rendőrségre van szükség. (MTI)
TÖKÉLETESEDIK A RENDŐRÁLLAM
A belügyminiszter közlése szerint két éven belül 4500 fővel növelik a rendőrség létszámát. Pintér Sándor elmondta: nemcsak a fővárosban, hanem a vidéki kistelepüléseken is erősítik a rendőri jelenlétet. (MTI, szept.24)
Baka: a politikától függ a bírósági reform sikere
Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke a kedden ismertetett bírósági reformelképzelésekről rádiónknak elmondta, azok sikere attól függ, milyen eredménye lesz a kormánnyal és az Országgyűléssel tervezett egyeztetéseknek, hiszen minden kérdés, ami az anyagban van, jogszabály módosítást igényel. A reformelképzelések része a bírói titkárok szerepének erősítése, hogy egyszerűbb eljárások átvételével tehermentesítsék a bírókat. (MR,jún.23)
MÁR BAKÁT IS CENZÚRÁZZÁK
Ma reggel a cionrádióban Baka András, főbíró (képen Sólyommal a megválasztásakor) elképzeléseit ismertették, hogy a bírókat valóban ellenőrizni kéne a 2006-os ügyekkel kapcsolatban és valójában visszavonta korábbi elzárkózó merev állításait. Nos, a rádió oldalán egyik hírösszefoglalóban sem szerepel ez a hír, a netes híroldalakon sem. Cenzúrázták a Baka-hírt. A mai nappal semmilyen hír nincs Bakáról, pedig a rádióban reggel elhangzott.
A bírók és ügyészek
 átvilágítását szorgalmazza
Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője. A politikust a Civil Jogász Bizottság társelnökeként hallgatták meg, a jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság ülésén. (MR)