2010. szeptember 15., szerda

SZEPTEMBER 15 – KÁROLYI-SZOBOR SZOVJET EMLÉKMŰVEL

Budaházy Bernadett nyilatkozott
férje érdekében megtartott tüntetésről
Tulajdonképp mit szerettetek volna üzeni a mai tüntetéssel?
Azt szerettük volna üzenni, hogy Budaházy György immáron 15 hónapja börtönben van, és – állítólag – közben történt egy forradalom. A forradalmárok pedig börtönben vannak, Gyuri mellett két másik hazafi is. Ha forradalom volt, akkor a Gyurcsány-érában elindított perek miatt a Budaházyra kirótt 500 ezres büntetést miért terhelik rá a házunkra most, amikor már „új ország” van?
Szerinted azok, akiknek a tüntetés üzenetét címeztétek, meghallották, értették, szívükre vették az üzenetet?
Igen, értették. Én úgy érzem, hogy hosszú idő óta az első tüntetés volt, amikor megmozdultak az emberek. Nem voltak 10 ezren, de jóval többen voltak az eddigiekhez képest, több százan (1500-2000 fő) jöttek el ma a Kossuth térre. Amúgy kevesen vannak, akik ma rászánják az idejüket, hogy kijöjjenek a tüntetésre, de ez a mai egy áttörés volt, Gaudi-Nagy Tamás szerint is. (kurucinfo, részlet)
VÉLEMÉNYÜNK
Ez a tüntetés valójában a szervezők és szereplők öntetszelgése volt. Jól jött ez a Jobbiknak is a kampány időszakában, de valójában a Jobbik sosem állt ki Budaházy György védelmében. A zsidó honlapok ingyenreklámja csak szemfényvesztés. Jobb országokban pár tucat ember valódi tetteket képes megcsinálni, itt pedig egy bamba ezres tömeg amolyan statiszta volt a díszlethez, mert ezekben annyi tenniakarás sem volt, hogy egy fűszálat arrébb tegyenek. A közelben a szovet emlékmű és a Károlyi patkányszobor jókat vigyorgott.....Ennyi tellett a „hazafiaktól”.... Jobb, ha ezt a szót meghagyják az 56-os szabadságharcosoknak. Kép: Budaházy 2009 és a mocsokemlékmű 2006-ban