2010. szeptember 9., csütörtök

SZEPTEMBER 9 - KORÁNÉGETÉS KÉT NAP MÚLVA

VILÁGSZERTE ELITÉLIK A CIONISTA PROVOKÁCIÓT
Az indiai miniszter is sürgette az Egyesült Államok hatóságait, hogy " tegyenek határozott intézkedéseket és akadályozzák meg az ilyen felháborító tettet. " Az ENSZ- főtitkár Ban Ki -moon azt mondta, hogy ez az égetés ellentétes az ENSZ erőfeszítéseivel mivel a toleranciát és kultúrák közötti megértést szorgalmazzuk. (presstv alapján)
AZ ÉGETŐ LELKÉSZ MÖGÖTT ZSIDÓK ÁLLNAK
Pisztollyal jár a koránégetésre készülő floridai lelkész. (képen)Az amerikai szekta vezetője több mint száz halálos fenyegetést kapott. Ezek ellenére továbbra is kitart terve mellett, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások kilencedik évfordulóján elégessék az iszlám szent könyvét. A független pünkösdista gyülekezet tiszteletese szerint a támadásért az iszlám a felelős, amely - véli Terry Jones - maga az ördög. A tervezett akciót elítélte a Fehér Ház és az Afganisztánban harcoló amerikai haderő parancsnoka is, mert az veszélybe sodorhatja a fronton harcoló amerikai katonák, és az amerikai állampolgárok életét is. A muszlim országokban közben sorozatosak a tiltakozó tüntetések. (hírTV)
ZSIDÓ PROVOKÁCIÓ MEGTERVEZETT
A Korán-égetés terve azonban hatalmas hullámokat keltett az Egyesült Államokban és az iszlám világban. A pakisztáni amerikai nagykövetség közleményben ítélte el a „megosztó” tervet. David Petraeus tábornok, az Afganisztánban harcoló amerikai és külföldi haderők főparancsnoka kijelentette, hogy a floridai egyház ötlete közvetlenül fenyegeti az amerikai katonák életét. Terry Jonest mindez nem rendítette meg: azt mondta, hogy egyháza szilárdan eltökélte magát elhatározása mellett, de komolyan imádkozni fognak. „A tábornoknak a radikális iszlámra kellene fókuszálnia, azt kellene mondania nekik, hogy fogják be a szájukat, állítsák le magukat, és mondják meg nekik, hogy mi ugyan nem fogunk térdre esni előttük” – mondta. A kabuli amerikai nagykövetség is elítélte az apró szekta ter­veit, amelyek felháborodást keltettek a muszlim világban is. Az ügy egyik pikantériája, hogy a közel-keleti béketárgyalások közvetlen fordulója éppen most kezdődött meg. Mahmud Abbasz, a Palesztin Hatóság (már nem legitim) elnöke nyíltan meglebegtette a lehetőséget, hogy a Palesztin Hatóság eltűnik a süllyesztőben (vele együtt), és jöhet a radikálisok uralma, a Gázai övezetet kormányzó Hamasszal. Ha Amerikában Koránt vetnek a tűzre – és ennek az interneten nyoma lesz –, akkor Barack Obama és kormánya csak összekulcsolhatja a kezét. (MH, részlet)
Kína ellenzi az egyoldalú szankciókat Irán ellen. (presstv) Amerika most már nincs abban a helyzetben, hogy ne figyeljen oda Kína közbeszólásaira.