2010. szeptember 1., szerda

SZEPTEMBER 1 – A JOBBIK ÖNMAGÁT SZALÁMIZZA LE?

Pachl Tamás, a Jobbik Komárom-Esztergom megyei kirugott elnöke (képen) kiteregeti a Jobbik szennyesét, a Hetek című zsidó lapban. Miközben a Hetek pert kezdeményez néhány Jobbikos ellen.
Vona Gábor az idei Magyar Szigeten újabb gesztusokat tett a Gárda, a Hatvannégy Vármegye, és a Betyársereg felé, azt állítva, hogy sokkal üdítőbb a magyar harcosok között lenni, mint a „Parlament bűzös levegőjét" szívni. Pachl szerint „ez duma. Vona Gábor mellettük tette le a voksát, mert ez a létszám elég arra, hogy őt és a barátait bejuttassa a parlamentbe. Szüksége van rájuk, ezért vetített nekik a Magyar Szigeten, és ezért finanszírozta a bulijukat.” Az egykori alelnök azt mondta, többször feltette a kérdést párttársainak: tudják-e, miből él Vona Gábor? „Na, ilyenkor szoktak elküldeni Izraelbe. Gábor már nem dolgozik pedagógusként, és már annak a bizonyos biztonságtechnikai cégnek sem üzletkötője. Azóta gyereke született, Hugo Bossban jár, és továbbra sem fotoszintetizál, valamiből tehát finanszírozza a kiadásait” – vázolta a pártbeli állapotokat Pachl. A finanszírozással kapcsolatban azt állította: Mivel a pártvezetés nem gazdag emberekből áll, a mecénások állják a költségeket, cserébe viszont van beleszólásuk a folyamatokba. Pachl az mondta, „a szélsőséges véleményformáló orgánum szintén zsarolja a Jobbikot, Vonáéknak azonban érdekük ez a kényelmetlen szimbiózis, mert azt a belső négyszáz-négyszázötvenezres tömeget, akiket ezzel a zsidózó, cigányozó retorikával táplálnak, így tudják napi szinten magukhoz kötni, egyben tartani. A baj csak az, hogy míg a pártvezetés hírfelületként tekint a Kurucra, az olvasók szentírásként”. (ATV, részlet)
HÁTTÉR
Nem kell áruló összeesküvőktől tartania a Jobbiknak, mert önmaguktól is jó úton haladnak - az önkormányzati választások előtt - az önfelszámolás irányába. Jehuda tollforgatók már korábban megírták, hogy a Jobbik három baj között vergődik és őrlődik, amit magának köszönhet, nem az ellenségnek, ezt azért tegyük gyorsan hozzá.
1 – A Magyar Gárda létezése rövid történelmi epizódnak tünik. Jelenleg a Jobbikkal való viszonya enyhén szólva is beteges, zavaros. A gárda gyakorlatilag nem létezik.
2 – A Jobbik parlamenti szereplése a kezdeti hónapokban még talán eseménynek számított, de a nyári szünet előtt már látszott az önfeladás, a lemorzsolódás és a belesimulás a padsoraikban. Így most már valóban „szalonképesek” lettek a jehudák elvárásának megfelelően. A Jobbik a parlamentbe tülekedett, ezt elérték, de semmi többet. Ez a párt számára még a túléléshez is kevés. S akkor még föl sem hoztuk a Jobbik nemzetmegváltó választási igéreteit, amelyek beváltatlanok maradnak.
3 – A Jobbik mint párt, miután bejutottak a parlamentbe, elvesztette a korábbi ismertségét, népszerűségét és gyakorlatilag a párt is haldoklik. Az önkormányzati választások számukra egy újabb nagy kudarc lesz. A megfigyelők számára már csak egy kérdés marad, hogy a jobbik tagsága meddig bírja ezt a lehetetlen és tehetetlen állapotot cérnával? Úgy véljük, hogy ez már az év végén el fog dőlni.