2010. szeptember 3., péntek

SZEPTEMBER 3 – A VILÁGMINDENSÉG NEM MAGÁTÓL LETT

HÜLYESÉGEKET BESZÉL A VILÁGHÍRŰ FIZIKUS
Az angol fizikus és matematikus Stephen Hawking azt mondja új könyvében, hogy nem volt szükséges Istenre a világegyetem megteremtéséhez. A könyvének a címe " The Grand Design " (A Nagy Tervezés), amelyből részleteket közölt a brit The Times, csütörtökön. A könyvet egy fiatal  fizikus Leonard Mlodinow írta, s a tervek szerint a Bantam Press szeptember 9-én adja ki. "The Grand Design " könyvre a kiadó hívta meg Hawkingot, akinek ez az első jelentős munkája közel egy évtized óta. Isaac Newton elméleténél Isten nagy kihívást jelentett a Teremtés, mert a mi Naprendszerünk nem jöhetett létre a káoszból, egyszerűen a természetből. De Hawking azt mondja, hogy ez nem ilyen egyszerű. Ahhoz, hogy megértsük az univerzumot, szükséges tudni, hogy hogyan és miért viselkedik úgy az anyag, ahogy viselkedik. Ahogy ebből a folytatását, a végső kérdést az Életre, az Univerzumra és mindenre meg lehet érteni. Megpróbálunk erre választ adni ebben a könyvben - írta a tudós. " Ellentétes választ adott a stopposoknak a Galaxis útikalauzban, mivel nem lesz egyszerű kérdés ez, mint a 42. A 42-es szám egy szándékosan abszurd válasz a "végső kérdésekre ". Ezt még egy sci - fi író, Douglas Adams találta ki. Hawking, akinek híres munkája a fekete lyukakról azt mondta az 1992-es felfedezése során, hogy egy másik bolygó kering egy csillag körül. De ez más mint ahogy ezt a Nap teszi, nem egybeesése a mi földi körülményeinknek. Sokkal kevésbé figyelemre méltó és sokkal kevésbé meggyőző ez, mint annak a bizonyítéka, hogy a Föld gondosan megtervezett lett, csak azért, hogy legyen szíves minket embereket itt megjelentetni. Az ő bestseller könyve 1988-ben jelent meg: Az idő rövid története. Hawking elfogadja annak a lehetőségét, hogy volt egy Teremtő. Mondván, hogy felfedezte a teljes elméletet. Ez lehet a végső győzelme az emberi értelemnek. Mert akkor tudnunk kellne, az Isten elméjét is. (AP alapján és kép)
MEGJEGYZÉS
A fenti világhírű tudós és más tudósok, fizikusok csak részproblémákról beszélnek, de a lényegről mindig hallgatnak. Az a baj, hogy ma már a valódi tudomány képviselői is áltudományos hülyeségekkel etetik az embereket. Ez egyfajta ámítás, hogy ne kelljen a lényeges kérdésekre válaszolni.

Miről van szó? Ezek a híres okosok nem adnak arra választ, hogy az anyag a világmindenségben mitől lett? Magától semmi sem születik. Ha lett anyag, akkor azt valaki létrehozta. Hacsak nem öröktől fogva létezett az anyag, de akkor is kellett kezdeti időpontnak lenni, mert minden történés között idő telik el. Az anyag megjelenése előtt is volt idő. Nem adnak arra választ, hogy az anyag mitől ilyen változatos formájú önszerveződésben nyilvánul meg? Ezeket a jelenségeket pusztán fizikai jelenségekkel, törvényekkel nem lehet megmagyarázni. Arra sem adnak választ, hogy az emberi agynál sokkal tökéletesebben működő élettelen anyagnál a mozgásokat, átalakulásokat és képződményeket milyen utasítás, program teszi lehetővé, belső szerkezetükben és külsejükben? Mert csak úgy magától semmi sem alakul ki olyanná, amilyen. Ezt fizikai törvényszerűséggekkel lehetetlen megmagyarázni. Végezetül. Amíg egy hajszálat lehet látni és megfogni, azt még anyagnak látja az ember. De az atomi és részecske méretű anyagot, amit még mikroszkóppal sem lehet látni, ott már megszünik az anyag jellemzője. Ott a tér és az idő is megszünik, mert műszerekkel is mérhetetlen, olyan pici adatokról van szó. Tehát az anyag alapvetű működésére semmilyen választ nem tudnak adni a híres tudósok.