2010. április 6., kedd

ÁPRILIS 6 – MEGINT HAZUDIK AZ MTI


BOLIVIÁBAN A KORMÁNYPÁRT
NAGY TÖBBSÉGGEL GYŐZÖTT
Boliviában két napja tartották az önkormányzati választásokat, ahol megyei kormányzókat és városi polgármestereket választottak meg. Erről a hazai hírekben hallgattak. Nos, a végeredmény szerint az ország 9 megyéjéből 6-ban a kormánypárt (MAS) győzött és 3-ban az ellenzék győzött, a kormányzóknál. De a polgármestereknél is hasonló az eredemény, de ezek részleteit még nem tették közzé. Megjegyzéseink kékkel közbeszúrva:
Morales szerint pártja nyerte meg a bolíviai helyi választásokat
A baloldali (nem baloldali, hanem nemzeti) bolíviai államelnök, Evo Morales szerint pártja nyerte a vasárnap tartott helyhatósági és regionális választásokat. Mindazonáltal a Mozgalom a Szocializmusért párt (MAS) nem tudta megismételni a tavaly decemberi elnökválasztáson nyújtott kiemelkedő teljesítményét (valójában hasonlóan fölényesen győztek), amikor Moralest a szavazatok 64 százalékával választották újra. A MAS 200 polgármesteri posztot és a kilenc közül hat régiót tudhat magáénak - jelentette be Morales az első részeredményeket kommentálva. Ugyanakkor több bolíviai média is olyan adatot tett közzé, amely csak öt régiót juttat a MAS-nak. Az államfő is elismerte, hogy a választások eredménye keserű szájízzel jár, mert politikai táborának nem sikerült megszereznie La Paz, azaz kormánya székhelyének polgármesteri posztját. Ezenkívül – fűzte hozzá – továbbra is a konzervatív ellenzék kezében marad Santa Cruz, Beni és Tarija. (ahol az ellenzék győzött ezek korábban is ellenzéki megyék voltak, akiket a rabló birtokosok és cégek pénzeltek) Morales felszólította ellenzékét, hogy konstruktívan viszonyuljon kormányának a szociális igazságosság jegyében fogant mélyreható reformjaihoz. A külföldi megfigyelők nem tapasztaltak választási rendellenességet. (MTI) Kép: a 9 megye kormányzója kék színnel a kormánypárt, zölddel az ellenzék.
MEGJEGYZÉSÜNK: A külföldi megfigyelők nem tapasztaltak csalást, sem az elnöki, sem az önkormányzati választásoknál. Bezzeg Magyarországon! Itt minden választáson csalások voltak és ez lesz most is.