2010. április 19., hétfő

ÁPRILIS 19 – PATKÁNYÁLLAM BÍRÓSÁGA

Az ügyészség döntött
Budaházy feleségének feljelentéséről
A Központi Nyomozó Főügyészség döntött Budaházy György feleségének egy bíróval szemben, a férje elleni büntetőüggyel összefüggésben tett feljelentéséről - közölte a főügyészség szóvivője hétfőn. Fazekas Géza azonban - arra hivatkozva, hogy először a feljelentőt értesítik - a döntés tartalmáról egyelőre nem beszélt. A Központi Nyomozó Főügyészséghez csütörtökön érkezett meg Budaházy György feleségének feljelentése. Budaházy György védője, Gaudi-Nagy Tamás a per pénteki tárgyalásán, a Fővárosi Ítélőtáblán bejelentette: Budaházy Bernadett a főügyészségen feljelentést tett az ítélőtábla elnöke, Lukács Zsuzsanna ellen hivatali visszaélés miatt. Arra hivatkozott, hogy az első eljárás során, másfél-két évvel ezelőtt Budaházy Györgyöt felmentették, Lukács Zsuzsanna azonban Tóth Évára szignálta az ügyet, "aki a pártállami időkben is büntetőbíróként dolgozott, így tudható volt, hogy pártatlan és tisztességes eljárás nem várható el tőle". Tóth Éva az ítélőtábla bírájaként annak idején az elsőfokú döntést hatályon kívül helyezte és az ügyet visszatette első fokra. A Fővárosi Bíróság tavaly szeptemberben hozott határozatot: az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületével vádolt Budaházy Györgyöt tucatnyi internetes írása miatt, nem jogerősen egy év - három évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte. (MTI)
Megjegyzés : a cikkíró elfelejtett pontosan fogalmazni, tudniillik Budaházy felesége megkérdezte a bírónőket, hogy dolgoztak-e az előző rendszerben? - ezután zavart síri csend volt a válasz.


KETTŐS MÉRCE AZ ÜGYÉSZSÉGEN
Talán kevesen figyeltek föl arra az apró hírre a közeli hetekben, amikor följelentették Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját, miszerint állampolgári adatokat gyűjtöttek be a szavazás érdekében. A följelentés eljutott az ügyészségre, ahol megszólalt a fent nevezett Júdás kinézetű Fazekas Géza szóvívő és elmagyarázta az értetlenkedő tévéseknek, hogy Kubatov azért nem követett el bűncselekményt és ezért ejtették el az ügyet, mert – most kapaszkodjunk meg – Kubatov csak akkor követett volna el bűncselekményt az adatokkal, ha azzal valamikor visszaélt volna. De mivel Kubatov ilyet nem csinált és nem élt vissza a titkos módon beszerzett személyes adatokkal ezért ő nem követett el bűncselekményt. Nos, ebben van a zsidó logika és a zsidó ügyészség kettős mércéje. Miközben az ügyészség ezt állítja Kubatovról, addig Budaházy Györgyöt lassan egy éve börtönben tartják olyan hamis vádak miatt, amit nem követett el soha. Ugyanis sem a rendőrség, sem az ügyészség semmilyen bizonyítékot nem talált arra, hogy Budaházy bármilyen törvénybe ütköző cselekedetet elkövetett volna. Ugyan mivel akarta Gyuri az alkotmányos rendet erőszakosan megváltoztatni? Mivel? Hol vannak erre a bizonyítékok? Erről miért nem kérdezik meg a Júdás-képű szóvivőt? Kép: Fazekas