2010. április 22., csütörtök

ÁPRILIS 22 – FAROK CSÓVÁLJA A KUTYÁT

OBAMA TEHETETLEN
Az izraeli kormány hivatalosan elutasította Barack Obama amerikai elnök követelését, hogy Izrael függesszen fel minden építkezést a vitatott hovatartozású Kelet-Jeruzsálemben - közölték csütörtökön Benjámin Netanjahu (képen) izraeli miniszterelnök munkatársai. Mint mondták, Netanjahu a hét végén ismertette kormánya álláspontját Obamával, tehát még azelőtt, hogy az amerikai elnök közel-keleti megbízottja, George Mitchell csütörtökön a tervek szerint a térségbe érkezik.(MTI)
IZRAELBEN SOSEM KELETKEZIK KÁR
KÁR HOGY MINDIG HAZUDNAK

Az izraeli Tízes Csatorna tévéállomás szerint két - Jordániából vagy az egyiptomi Sínai-félszigetről kilőtt - Katyusa rakéta hullott le csütörtökön kora reggel a dél-izraeli Eilat kikötőváros közelében, de nem követelt áldozatokat. Az izraeli biztonsági szolgálatokra hivatkozó tudósítás szerint az egyik rakéta a Vörös-tengerbe hullott, a másik a jelek szerint felrobbant az Eilattal szomszédos, jordániai Akaba közelében. Egy jordániai kormányilletékes annyit mondott az AFP hírügynökség kérdésére, hogy Akaba közelében robbanás okozott kárt egy „hűtőraktárban”, de hangsúlyozta, hogy nem tud a zsidó államra kilőtt rakétákról. (mti)
PIMASZ NAGYKÖVET
Ma reggel a tévében az izraeli nagykövet tovább feszítette a húrt, miszerint mit vagyunk úgy oda az izraeli kémgépektől, amikor sem bolgárok, sem a törökök ezt nem sérelmezték. Magyarországot rasszistának és antiszemitának mocskolta a nagykövet és a gennyes műsorvezetőnek erre egy szava sem volt. Tegnap két tévé is képeket mutatott a Ferihegyi repülőtér várójából. Mind a két képen kaftános zsidók látszottak. Nem véletlenül volt a bevágás. Ezek most mennek vagy jönnek?