2010. április 14., szerda

ÁPRILIS 14 - KÜLFÖLDI HÍREK

MENEKÜLNEK A ZSIDÓK
SAJNOS NEM TŐLÜNK


Izrael felszólította kedden állampolgárait, hogy azonnal hagyják el az Egyiptomhoz tartozó Sínai-félszigetet. Az izraeli miniszterelnöki hivatal közleményében azzal indokolta a felhívást, hogy konkrét bizonyítékok állnak rendelkezésükre arról, hogy terroristák izraeli állampolgárokat terveznek elrabolni a félszigeten. A közlemény szokatlan módon felszólította a félszigeten tartózkodó izraeli turisták családtagjait, hogy lépjenek kapcsolatba hozzátartozóikkal. MTI
A hír azért különös, mert Egyiptom éppen most épít egy hatalmas, több méter mély vasfalat országa és az izraeli határ között, amin állítólag korábban fegyvereket csempésztek a föld alatt a palesztínoknak. S ha már a menekülő zsidóknál tartunk, a hazai gennysajtó mélyen hallgat Hagyó elvtárs meneküléséről Izraelbe. Őt Demszkíj Maó fogja követni?
KÉM KAM
Ez nem viccelődés a szavakkal, mert a 23 éves Kam nevű hölgy (képen) saját zsidó fajtája ellen kémkedett. Persze a hazai hírekben ő sem a címlapokon szerepelt. Anat Kam titkos katonai dokumentumokat, bizonyítékként elkövetett háborús bűnöket lopott ki volt munkahelyéről és ezeket átadta Ha'aretz című lap emberének. A nő azzal védekezett a tárgyalásán, hogy nem volt esélyem változtatni néhány dolgon, s ezért találtam ki ezt a kémkedést, hogy fontos változást idézzek elő ezzel az izraeli politikában. Úgy néz ki, hogy kémkedéséért a legnagyobb büntetést, az életfogytiglani szabadságvesztést akarják kiszabni rá. (presstv alapján)