2010. május 11., kedd

MÁJUS 11 - MIÉRT NEM MÓZEST GÚNYOLJÁK?


MEGKAPTA A MAGÁÉT
Megtámadták Las Vilks (képen) svéd karikaturistát, aki 2007-ben felháborodást váltott ki a muzulmán világban egy Mohamedet kutyatesttel ábrázoló művével - közölte kedden az AP-vel az érintett. Vilks egy egyetemen tartott előadást, amikor az első sorból felpattant egy férfi, hozzá ugrott és lefejelte. A karikaturistának csak a szemüvege tört el, sérülése nincs. A rajzoló szerint az incidenst megelőzően egy körülbelül tizenöt fős csoport hangosan szidalmazta az előadóterem előtt. A támadást követően ezek az emberek megpróbáltak berontani az előadóba, de a biztonsági őrök feltartóztatták őket. Hírügynökségi jelentés szerint a svéd rendőrség két személyt őrizetbe vett. Vilks karikatúrája 2007 augusztusában jelent meg a Nerikes Allehande című öreblói újságban. Többször is halálosan megfenyegették azóta. (MTI)
Érthetetlen, hogy ez a rossz buzi (svéd?) miért nem saját magáról gyárt karikatúrákat?
A NEMI ELFERDÜLTSÉG BETEGSÉG
Aki ismeri az orvosi kórtant az tudja, hogy minden olyan szervi, lelki, testi elváltozás, ami az egészségestől eltér, az kóros. Tehát betegség. (A szerk.)
A svédek értékrendje sokban eltér más európai országokétól. Helyenként ez lehet pozitív, de általában inkább a hülyeség határát súrolja. A szóban forgó és magát karikaturista művésznek beállító Lars Vilks rajzképességei egy ötéves kisiskolás szintjén állanak. Persze Svédországban bárki nevezheti magát művésznek. Nagy "előrelépés" volt, amikor a svéd parlament határozatban jelentette ki, hogy a homoszexualitás nem betegség. Természetesen ebbõl egyenesen következik, hogy joguk van szervezetekbe tömörülni és propagandát kifejteni a "másság" érdekében. Valószínűleg még ifjúsági táborokat is szerveznek a tudatlan fiataloknak. Évekkel ezelőtt egy "fotóművész" nő körbehordozta az "Ecce Homo" címen elhíresült kiállítását, melyben Jézust homokosok társaságában ábrázolta ruházat nélkül. A kiállítás csúcspontja az volt, amikor a svéd protestáns és szintén homokos érsek engedélyezte a kiállítást a történelmi uppsalai dóm előcsarnokában. Majd késõbb, nem tudni milyen szándékkal elutazott Rómába, hogy találkozzon a pápával, de a pápa elfoglaltságára hivatkozva nem fogadta. Egy későbbi időpontban létrejött a találkozó, melyről nem adtak ki hivatalos közleményt, de az érsek rövidesen lemondott. Gyakorlatilag elérték a világban, hogy szabad bármely vallást gúnyolni, kivéve a zsidók szennyirodalmát a Tórát és a Talmudot. Salman Rushdie megírhatta a Sátáni versek c. könyvét az iszlámról, de a világ leggyalázatosabb vallási szennyirodalma a Torah és a Talmud kiértékelése még várat magára. Svédországban minden évben megrendezik a melegek nemzetközi fesztiválját, mely erős rendőri felügyelettel végigvonaglik az városon. Úgy tünik, hogy Szodoma és Gomora újraépítésében jeleskednek a svédek. (tudósítónktól)