2010. november 22., hétfő

NOVEMBER 23 – BOLIVIA MEGADTA AZ ALAPHANGOT

MEGINT HATALMAS
POFONT KAPOTT
AMERIKA
Ezúttal nem Irántól, hanem Boliviától kapott hatalmas pofont a Cionista Mintaállam. Nálunk napok óta elhallgatják ezt a hírt is.
 
Robert Gates, amerikai védelmi miniszter résztvett a IX. védelmi konferencia megnyitóján és némi vita után távozott egynapos látogatása után. Az U. S. miniszter találkozott csak a nemzetközi sajtó képviselőivel vasárnap, hogy rövid nyilatkozatokat tegyen Irán és Észak-Korea helyzetéről és az állítólagos nukleáris fegyverkezési versenyről. Gates aggodalmát fejezte ki az általa "kockázatosnak" tartott viszonnyal kapcsolatban amit néhány latin-amerikai ország tart fenn Iránnal. Bolívia elnöke, Evo Morales azt mondta, hogy Bolívia kapcsolatot tart fenn minden nemzettel a világon, mert fenn akarják tartani a béke kultúráját a vilában. Ez volt az egyértelmű válasza Gatesnek és a Fehér Háznak címezve. A Egyesült Államok védelmi minisztere hétfőn meghallgatta a bolíviai elnök beszédét, aki azt mondta, hogy a múltban az Egyesült Államok nagykövete politikai beavatkozás végzett Boliviában és beavatkozott Bolivia belügyeibe. Morales azt mondta, hogy 2002-ben az akkori amerikai nagykövet az északi Manuel Rocha térségben sürgette az embereket, hogy ne szavazzanak az elnökjelöltre, Evo Moralesre. Hozzátette, hogy 2008-ban, egy másik amerikai nagykövet, Philip Goldberg pedig együttműködött egy ellenzéki csoporttal és arra törekedett, hogy destabilizálja a demokráciát és a kormány megbuktatására törekedtek. Goldberget persona non grata-nak (nemkivánatos személynek) nyilvánították 2008 októberében és felkérték, hogy hagyja el Bolíviát. Nem sokkal ezután az Amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) ügynökei lepték el Boliviát és azt folytatták, mint amit korábban az amerikai nagykövet, megsértve a diplomáciai küldetésüket. Az Egyesült Államok diplomáciai képviselete megerősítette, hogy Gates hivatalos nyilatkozatot tett a a kilencedik konferenciáján való részvételéről, amit az amerikai riportereknek adott néhány órárval távozása előtt. (ABI alapján és kép)
 
A hír nemcsak erről szól, mert nem idézzük Moralesnek és más vezetőknek a beszédeit amelyekben lefestették Dél-Amerika korábbi gyarmati helyzetét és a mai imperialista ellenes küzdelmeiket, beleértve az emberi és más jogok megsértése kapcsán, amit Amerika és más országok követnek el az őslakosok és országaik ellen. Közben több tüntető felvonulást is tartottak a külföldiek előtt az utcákon az őslakosok. Az egész hírnek hazai üzenete egyértelmű, amikor a Narancs-kormány Izrael érdekét követi mindenben. Amit persze nem fogunk eltűrni.