2010. november 24., szerda

NOVEMBER 24 - PORTUGÁLIA A LEJTŐN

EZT IS ELHALLGATJÁK NÁLUNK
Pár éve, amikor az EU-ba erőszakoltak bennünket (2004), akkor a nyúlképű Kovács László, az MSZP frontembere azzal jött elő, hogy lám, milyen nagyszerű sikereket értek el az írek és a portugálok. Ez 6 éve volt. Hát mi történt azóta? Íme:

Országos sztrájkot tartottak Portugáliában

Portugáliában több évtizede ez a legnagyobb általános munkabeszüntetés. Portugália Nyugat-Európa legszegényebb-, és az euróövezet egyik leginkább eladósodott országa. Államháztartási hiánya tavaly rekord szintre, 9,4 százalékra emelkedett. A 2011-re tervezett költségvetés szigorú megszorításaival a kormány ezt több mint 5 százalékkal, 4,3 százalékra szeretné csökkenteni. José Sócrates miniszterelnök ugyanis kijelentette, hogy Írország és Görögország után Portugália sem az Uniótól, sem az IMF-től nem fog pénzügyi segítséget kérni. (atv)
AKKOR NÉZZÜK A HELYZETET
Hellas döglődik, évek óta
Albion most forrong   
Lusitania rettegésben
Bohémia orvoslázadás
Írország reménytelen
Izland már szólni sem tudnak. Ezen országok java NATO ország is, miközben ilyen pocsék gazdasági helyzet közben oda is kéne fizetni a magas tagdíjakat. Iszonyú mély forrongás van a mélyben és itt-ott már ömlik a láva is. A gyógyorvosok pedig hiányoznak.  Kép: a higított dollár