2010. január 19., kedd

JANUÁR 19 – A JOBBIK NEM MAGYARUL BESZÉL

ELÉG VOLT A TOLVAJNYELVBŐL ÜGYVÉD ÚR
Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik képviselőjelöltje lila ködöket ereget. Miért nem nevezi meg az alábbi tetteseket?
„Ma már egyértelmű, hogy olyan csoportok ejtették foglyul az országot, amelyek szervezetten és üzletszerűen fosztogatják a nemzet vagyonát, szisztematikusan törekednek a nemzet életfeltételeinek aláásására és az állam intézményeket, a jogi eszközöket e cél érdekében folyamatosan visszaélésszerűen használják. Egyrészt saját végtelenül káros tevékenységük kiteljesítésére, elfedésére, másrészt pedig azok elleni elnyomásra, akik ezzel szemben megalkuvásmentes határozottsággal küzdenek.” (Gaudi-Nagy Tamás magyarázó szövege, hogy miért akar Jobbik képviselő lenni)


JOBBIK PÉNZÜGYEIT NEM VIZSGÁLTÁK
A HVG azt is írta, hogy egy Pest megyei magánszemély hívta fel az ügyészség figyelmét a mulasztásra. A névtelen bejelentő a megyei vádhatóságot kereste meg, ahol december elején döntöttek arról, hogy a beadványt a Legfőbb Ügyészségre továbbítják. Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője hétfőn a Független Hírügynökségnek azt mondta: még tart az ügyben a vizsgálat, két szakág bevonásával, és egyelőre nem tudni, mikor fejezik be, illetve várható-e valamilyen intézkedés az ügyészség részéről. Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója hétfőn a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy múlt héten kisebb módosításokat még végeztek a beszámolókon, hétfőn azonban már elküldik a dokumentumokat kihirdetésre a Magyar Közlönyhöz, kedden pedig a párt honlapján is megjelennek azok. Hozzátette, hogy a Jobbik 2003 őszén alakult párttá, de 2004 elejétől folytat gazdálkodási tevékenységet, így öt darab beszámolót kellett közzétenniük 2008-ig. A 2009-es év beszámolóját idén áprilisig kell elkészíteni.Schön Péter ismét azt mondta, hogy a beszámolók korábban azért hiányoztak, mert csak ősszel alakult meg a Jobbik választmánya, és ez a testület döntött a dokumentumok jóváhagyásáról valamint közzétételéről. Az Állami Számvevőszék tavaly őszi jelentésében már felszólította a Jobbik elnökét, hogy javítsák a könyvvezetési hibákat és tegyék közzé a beszámolókat a törvény előírásai szerint. Schön Péter szerint a mulasztásokat pótolták. (FH)

Biztonsági céget alapítottak Magyar Gárda Kft. néven
Már nem csak egyesület a Magyar Gárda: a szervezet egyik alapítója, Schön Péter új céget hozott létre Magyar Gárda Biztonságtechnikai és Vagyonvédelmi Kft. néven - írja a Népszabadság. A cégbíróság már bejegyezte a május végén létrehozott, félmillió forint jegyzett tőkével rendelkező kft.-t, amelynek Schön az ügyvezetője és tulajdonosa. A társaság fő profilja a személybiztonsági tevékenység, de foglalkozhat szakmai középfokú oktatással, sport, szabadidő és kulturális képzéssel is. A lap szerint a cég tevékenységi körébe felvette a nyomozást, valamint a könyv- és a napilapkiadást is. Schön Péter az elmúlt hetekben egy másik céget is alapított: szintén félmillió forint jegyzett tőkével létrehozta a Terran Group Informatikai és Biztonságtechnikai Kft.-t, amelynek fő tevékenysége a számítógép- és szoftver-kiskereskedelem, de foglalkozhat nyomozással és követelésbehajtással is. A lap egyelőre nem tudta meg, hogy a tulajdonoson, és a cégnéven kívül van-e más összefüggés a vállalkozások és a Magyar Gárda között, illetve, hogy milyen munkákra számítanak. Vona Gábor, a Magyar Gárda Egyesület és a Jobbik elnöke azt nyilatkozta, hogy a kft.-vel kapcsolatban Schön adhat felvilágosítást, őt azonban nem sikerült elérni. (origo,2008.júl.10,részlet) Kép: Schön
Tetszik érteni? Mközben a Magyar Gárda nem működhet, mert bíróság betiltotta, sőt az Új Magyar Gárda sem működhet az itélet miatt, aközben egy Magyar Gárda nevű biztonsági cég az működhet, egy volt rendőrtiszt vezetésével, aki a Jobbik párt gazdasági igazgatója.
A JOBBIK HÜLYÉNEK NÉZI
A MAGYAR OLVASÓKAT
1989 / 33-dik törvény szól a pártok gazdálkodásáról. Maga ez a törvény, szó szerint, a bűnözést önti jogi formába. Aki nem hiszi, olvassa el a törvény szövegét, hogy mi mindent engednek meg a pártoknak. Szabályos kis birodalmakat építhetnek ki maguknak, de az ellenőrzésük az a nullával egyenlő. A törvény szerint az ügyészség indíthat eljárást egy párt ellen, ha bűncselekményt észlelnek. Erre a húsz év alatt még nem volt példa. A 2006-os választáson az SZDSZ csalt a közgyűlésükön, ami alapján a pártot be kellett volna tiltania az ügyészségnek, de elmismásolták a csalásaikat.
A törvény kimondja, hogy a pártok gazdálkodását az Állami Számvevőszék ellenőrzi és csak ők jogosultak erre. Ugyanez a törvény kimondja: „A pártok kötelesek minden év április 30-áig az előző évi gazdálkodásukról szóló beszámolót (zárszámadást) a Magyar Közlönyben, valamint saját honlappal rendelkező pártok a honlapjukon is – e törvény 1. számú mellékletében meghatározott minta szerint – közzétenni.”
Az ATV ma esti híradójában azt mondták, hogy a Jobbik a tavaly nyári EU-választási kampányára 100 millió Ft nagyságrendű összeget költhetett, aminél külföldi kapcsolatokat is feltételeztek. Akkor ezek szerint az ÁSZ hét éve nem ellenőrizte a Jobbikot? És miért nem idézik a lapok minden évben a Magyar Közlönyben közzétett pénzügyi helyzetüket? Igaz, más pártokéról is hallgatnak. Magyarul, az 1989-es párttörvény a bűnözést 100 %-san biztosította a pártoknak.