2010. január 25., hétfő

JANUÁR 25 – BOLIVIÁBAN ÜLDÖZIK A BŰNÖZŐKET


TÓÁSÓ BÖRTÖNÉBE VITTÉK
A CSALÓ ÜGYÉSZT
A bűncselekmények terhelik a volt kerületi ügyészt (La Paz) Jorge Gutierrezt (képen). Nyolc év szabadságvesztésre ítélhetik, mondta hétfőn a jelenlegi a főügyész, Fernando Ganam. Bűnei között szerepel: elsősorban hivatali visszaélés, személyes haszonszerzés, pénzügyi csalás, zsarolás, megvesztegetés, többek között. A volt ügyész nem volt hajlandó a vallomástételt tenni a parlamenti bizottság előtt, amely vizsgálta az ügyét. A kerületi főügyész azt is elmondta, hogy Gutierrez az elmúlt hetekben pszichiátriai kórházban volt és rosszabbodott az állapota. Tisztviselők szerint Gutierrezt tisztviselők utalták pszichiátriai kezelésre, mert depresszióban és szorongásban szenvedett. A legfőbb ügyész elmondta, hogy Gutierrezt letartóztatták, ahogy éppen elhagyta a pszichiátriai kórházat és rögtön a San Pedro börtönbe szállították, amíg az eljárás folyik ellene. (ABI,jan.25) Kép: Gutierrez
BEZZEG MAGYARORSZÁGON
Itt aztán a bűnözőknek a paradicsoma van. Ha nálunk is olyan következetességgel járnának el az állami bűnözők ellen, mint ahogy az indián országban, akkor nálunk már tízezrével ülnének börtönben a hivatali és politikai bűnözők, az utolsó önkormányzati képviselőig bezárólag.
A JOBBIKTÓL NEM VÁRHATÓ EL A BŰNÖZÉS ELLENI FELLÉPÉS, HISZEN A BOLIVIAI TERRORISTÁKAT TÁMOGATTÁK ÉS A PÁRTJUKBAN IS AKADT MÁR LETARTÓZTATOTT.