2010. január 11., hétfő

JANUÁR 11 - ÖNGYILKOS LETT

A Párizsi Magyar Intézet zsidó igazgatónője (képen) fölakasztotta magát, férje valami rockzenész, a lakásban aludt akkor. Ilyenekre bízza a magyar külügy a magyar kultúra képviseletét? Balázs Péter külügyminiszter persze hallgat a hírről.
ELKÉPESZTŐ BŰNÖZÉS

Az intézet honlapján gyakorlatilag semmi sincs rajta, néhány címen kívül. Mit csináltak ezek ott? Hányan voltak? Mennyiért tették a semmit? Csak egy zenészzsidó párosról van fönn kép.....(képen)

BŰNÖZŐI HÁTTÉR VOLT AZ INTÉZMÉNY MÖGÖTT
ÉRTHETŐ A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM HALLGATÁSA
EZEK NEM TUDTAK ERRŐL ÉVEKIG A KÜLÜGYBEN?
Rády Krisztina műfordító, kulturális szervező, a Párizsi Magyar Intézet egykori művészeti vezetőjének halálát követően a rendőrség kihallgatta volt férjét, Bertrand Cantat-t, a Noir Désir francia rockzenekar frontemberét - közölték hétfőn francia igazságügyi források. A "lesújtott és méltóságteljesen viselkedő" énekes a vasárnap esti kihallgatást követően szabadon távozott a bordeaux-i rendőrségről. "A nyomozás technikai vizsgálatokkal igazolt első megállapításai szerint a halált kötéllel végrehajtott öngyilkosság okozta". A boncolásra várhatóan még hétfőn sor kerül. A hatóságok vasárnapi közlése szerint Cantat volt felesége otthonában tartózkodott, de aludt, amikor a 42 éves nő öngyilkos lett. Két közös gyermekük, a 12 éves Milo és a 7 éves Alice nem volt otthon, amikor anyjuk felakasztotta magát. Holttestére az egyik gyermek talált rá, amikor déltájban hazament, és ő ébresztette fel apját. Bertrand Cantat és Rády Krisztina 1993-ban Budapesten ismerkedett meg, 1997-ben kötött házasságot, de lányuk születése után nem sokkal, 2002-ben elváltak, miután az énekes találkozott Marie Trintignant színésznővel. Cantat-t 2004-ben nyolc évi szabadságvesztésre ítélte a vilniusi bíróság, amiért új élettársa, Trintignant halálát okozta egy verekedésben. A volt feleség a perben tanúként, majd Cantat bebörtönzése alatt is végig támogatta a francia rocksztárt, akit 2007-ben jó magaviselete miatt feltételes szabadlábra helyeztek. (MTI)
ELKÉPESZTŐ BŰNÖZŐI HÁTTÉR
A cionrádió nagy részletességgel számolt be az esetről. Az ATV "színésznőnek" nevezi a fordítónőt. A rádióból kiderült, hogy ő csak a művészeti igazgatója volt a magyar intézetnek. Az igazgató nyilatkozott, a szintén zsidó Derdák András (képen). Azt nyilatkozta, hogy "tele voltak tervekkel". Ehhez képest az intézet honlapja üres. Mit csináltak ezek Párizsban? Mennyi fizetést kaphattak a semmiért? A nő állítólag hagyott búcsúlevelet. Derdák legpimaszabb megjegyzése az volt, hogy a nő pótolhatatlan űrt hagyott maga után, mert a francia kultúrához senki sem értett annyira mint Rády. Egy magyar intézet élére magyarokat nem lehetne tenni? Miért csak sötétmúltú zsidókat?