2010. január 23., szombat

JANUÁR 23 – KEZDŐDIK A HOLO-ŐRÜLET

INGYEN SEM KELL SENKINEK
Egy héten keresztül Magyarországon még sosem látott, holokauszt témájú játék- és dokumentumfilmeket mutatnak be a Páva utcai zsinagógában. Kiemelt esemény A holokauszt színei című finn film világpremierje. A vetítések ingyenesek. (kormányhonlap reklám) Kép: holoszanatórium
MORVAI KRISZTINA SEM ISMERI AZ ALANYT
A Jobbik frontasszonya a Szentkorona Rádióban hadarta el szédületes programjukat. Ebből csak a lényeg. Ők nyíltan „szemben állnak” a globalizációval és a multikkal és azt szeretnék, ha független Magyarország lenne. Ki nem mondta volna azt, hogy kik kényszerítették Magyarországra ezt a rendszert? Nálunk „az 1 %-os uralkodó elit amelyik terrorizálja a 99 %-ot” - üvöltötte a mikrofonba a nagysasszony. Persze itt is a magyarokat ki nem ejtette volna a száján, erre gondosan ügyelt az egész műsorban. Azt állította, hogy a Jobbik a Fideszt „rá akarja kényszeríteni” a radikalizálódásra. Most sírjunk vagy kacagjunk?
KOCSIS ZOLTÁN IS BEZSIDÓZOTT
A világhírű zongorista már fiatal korában is vonzódott a zsidó kultúra képviselőihez. Most – ki tudja milyen okból – elővette egy zsidó szerző művét (Schönberg: Mózes és Áron). A zenének aligha nevezhető borzalom magyar fül számára kibírhatatlan. Hozzá képest egy Bartók darab az kellemes madárcsicsergés. Kocsis a tévében nagy lelkesedéssel mesélte, hogy....Innentől kezdve idézzük, mert különleges csemegében volt részünk: „Mózes beszédhibás volt és Áronra bízta a szónoklást”. Arra utalt a művészúr, ecsetelve az ókori legendát, hogy Mózes inkább írni tudott és Áron közvetítette a kiválasztott rablóhordáknak Mózes fegyelmező üzeneteit.
MÁR CSAK 4 NAPOT KELL VÁRNUNK

És Auschwitzban megkezdődik a szédületes műsor . . .