2010. január 19., kedd

JANUÁR 19 – JOBBIK VEZET IGÉRGETÉSEKBEN



JOBBIK 700 IGÉRETE
JOBBIK HAZUGSÁGAI


A Jobbik nem mondja meg a kampányában, hogy programját csak akkor tudná megvalósítani, ha nagy többséggel megnyernék a választásokat. Erre pedig semmi esélyük nincs. Így ellenzéki pártként ücsörögnek majd a Házban és a programjukból semmit se tudnak megvalósítani. De most a 700 ígéret jól jön szavazatok csábítására. Alábbi az origo ismertetése, kék színnel zárójelbe tettük a szélhámosságokat.
Konkrét pontok
A program kevés helyen bocsátkozik konkrétumokba: felsorolja a Jobbik által kívánatosnak tartott célokat, azt viszont nem részletezi, hogy ezek eléréséhez milyen út vezet és mennyibe kerül majd megvalósításuk. A program alaphangulata az: ha minden teljesül, amit a program írói felsoroltak, akkor minden jó lesz, mert most minden rossz. Néhány tervezett intézkedését azért felsorolja a párt.
- a 200 millió forintnál kevesebb összbevételű vállalkozások, a nyereséget terhelő adójának és a vállalkozásban érdekelt magánszemély osztalékadójának együttes mértékét 30 százalékra csökkentenék (nevetséges)
- támogatják a családi adózás bevezetését, a gyermekneveléshez szükséges szolgáltatások áfakulcsát 0 százalékra csökkentenék (mese)
- átalakítanák a jelenlegi nemzetbiztonsági rendszert, a most működő szolgálatokat három új váltaná fel (nevetséges)
- a gyes és a gyed három évig járna a Jobbik programja szerint, és az összege is nőne, akárcsak az egyszeri anyagási támogatásé, hosszú távon az egész rendszert felváltanák az úgynevezett főállású anyasági támogatásra (ez jól jön majd a cigányoknak)
- megint lenne minden évfolyamon osztályzás, lehetne buktatni, de eltörölnék a kétszintű érettségit és a bolognai rendszert
- törvénybe foglalnák a bankok egyoldalú szerződésmódosításának tilalmát a devizahiteleknél; a devizahitelt fizetőknek lehetővé tennék a hitel fizetésének egyszeri, legfelejebb egyéves felfüggesztését (a zsidóbankok tovább csalhatnának)
- 2011 után sem oldanák fel a külföldiekre vonatkozó földvásárlási tilalmat
- ahol lehet, ott a nyílt forráskódú programok felhasználását támogatnák
- kezdeményeznék a regisztrált élettársi kapcsolat eltörlését a házasság védelme érdekében
Ki nem fejtett pontok
- a Jobbik lecserélné az alkotmányt, az alaptörvényt népszavazáson is megerősíttetnék, és az alap a Szent Korona-tan lenne; hivatalos szövegekben, jogszabályokban a Szent Korona kifejezés a magyar államot jelentené (cigány és zsidóbűnözők a Szent Korona államában állampolgárok lehetnének, a többi idegen bűnözővel együtt)
- a Jobbik kétkamarás Országgyűlést akar, a köztársasági elnököt az állampolgárok választhatnák meg (a köztársasági államforma nem fér meg a Szent Korona-tannal)
- állampolgárságot adnának a határon túli magyaroknak (a határon túli cigányok és zsidók is magyarnak vallják majd magukat)
- a Jobbik ígérete szerint jelentősen csökkentené a munkát sújtó adóterheket és járulékokat, ennek mértékéről és határidejéről azonban semmit nem ír a program
- a Jobbik szélesítené az adózók körét, de ennek módjáról nem esik szó (megemlítik azt is, hogy az adóelkerülést szigorúan büntetnék, de hogy ez mennyiben különbözne a mostani büntetésektől, arról nincs szó)
- megígérik a nyugdíjrendszer átalakítását is, a nyugdíjminimumot
- a Jobbik meghagyná a sávos adózást, a sávhatárokat emelnék, de ennek mértékéről semmit nem árulnak el
- új metróvonalak építésének támogatása, a meglévő vonalak meghosszabbítása
- fejlesztenék a parkolórendszereket, hogy tehermentesítsék a városi közlekedést, de részleteket erről sem árul el a program
- úgynevezett Vállalkozói Magyarigazolványt vezetnének be, amellyel kedvezmények járnának (és támogatnák a magyar gyártású termékek értékesítését is)
- a Jobbik a program szerint támogatja az atomenergiát és a Paksi Atomerőmű bővítését is (érdekes, hogy a program több helyen kiemelt szerepet szán a környezetvédelemnek, miközben a környezetvédő szervezetek többsége ellenzi az atomenergia-felhasználás bővítését)
- Duna-Tisza csatornát építene a párt; hogy miért és hol, azt nem árulják el
A párt megismétli azt a korábbi ígéretét, hogy az állam által felvett hiteleket felülvizsgálnák (eltörölni eszükbe sem jut), és azt is, hogy a keleti piacoknak a jelenleginél nagyobb szerepet szánnának. A programban emellett szó van az adórendszer egyszerűsítéséről és a kihágások büntetéséről, de sem azt nem részletezi a program, hogy ezt hogyan képzelik el, sem arról nincs szó, hogy a törvényszegések büntetése mennyiben térne el a mai rendszertől. Több helyen megemlítik a stratégiai ágazatok cégeinek ismételt állami kézbe vételét, de nem derül ki, hogy pontosan mely ágazatok, mely cégeiről beszélnek (a szöveg alapján a vízművek, a Ferihegyi repülőtér és a Malév ide tartozik).
A Jobbik bérlakásépítési programot is ígér, de ennek nagyságáról és módjáról semmit nem ír. Szó van a programban az élelmiszeripar feltámasztásáról, a cégeknek nyújtott állami támogatások felülvizsgálatáról (például a legalább felerészben magyar árut feldolgozó cégek kaphatnának támogatást), a közbeszerzési szabályok megváltoztatásáról, a költségvetési egyensúly megteremtéséről és az állami vagyon védelméről, de részletek ezekről sem derülnek ki azon túl, hogy most minden rossz, később pedig minden jó lesz. A "Vissza a cigányútról" című fejezetben a program időzített bombának nevezni a cigányságot "jelenlegi állapotában", szerintük ez a probléma polgárháborúba sodorhatja az országot. A Jobbik először is átfogó felméréseket készítettetne a magyarországi cigányokról. (a zsidókat nem mérnék föl)A tervezett integrációba bevonnák a történelmi egyházakat, létrehoznának egy úgynevezett "cigánymissziós alapot". (pénzt adnának a bűnözőknek) Hogy az integráció pontosan mit jelent, az nem világos. Az Országos Cigány Önkormányzatot mindenesetre feloszlatnák. "A Magyar Gárda tagjai bizonyították, hogy a legnehezebb helyzetben is képesek és készek a haza védelmére" - írja a program a kirekesztésre és gyűlöletkeltésre alkalmas vonulásai miatt, jogerős bírósági ítélettel betiltott csoportról. A program megerősíti, hogy a Jobbik létre akarja hozni a csendőrséget, ezen kívül pedig fel akar állítani "egy tartalékos erőt, a Magyar Nemzeti Gárdát, amely alkalmas a hadsereg folyamatos támogatására és az utánpótlás biztosítására, valamint a hátország fontos objektumainak védelmére". (röhejes) A szövegből az derül ki, hogy ezt a Magyar Gárda mintájára képzelik el. Szó van a programban arról is, hogy át kell alakítani az oktatási rendszert. A Jobbik szerint már az óvodákban olyan gyerekeket kell nevelni, akik magukénak érzik a nemzet hagyományait, megértők, segítőkészek, és testükben épek. Az iskolákra új tantervet dolgoznának ki emelt követelményekkel, de erről részleteket nem árulnak el. Kötelezővé tennék a hit- és erkölcstani oktatást alap- és középfokon. Az egészségpolitikában a program szerint a céljuk az, hogy tíz évvel növeljék az átlagos élettartamot (2008-ban a férfiak születéskor várható élettartama 69,8 a nőké 77,8 év volt), és prevenciós kampányokat indítanának, többek közt az abortuszok visszaszorítására.
(origo alapján)

A JOBBIK A CION-KOMMUNISTA PATKÁNYKÖZTÁRSASÁGOT ÉRINTETLENÜL HAGYNÁ
AKI EDDIG NEM TUDTA VOLNA, ANNAK MOST VILÁGOSSÁ VÁLHAT,
HOGY A JOBBIK SZÁNDÉKA A FENNÁLLÓ ZSIDÓURALOM FENNTARTÁSA ÉS MEGHOSSZABBÍTÁSA