2010. január 13., szerda

JANUÁR 13 – LIKUD VIKTOR MONDÁSAI



KÉT DUDÁS EGY CSÁRDÁBAN ORBÁNNAK CSAK A CIGÁNYOK FONTOSAK
A finn újság a romakérdésről is ír, mondván: fontos helyet foglal el a magyar politikában, hiszen az egyre hátrányosabb társadalmi helyzetbe kerülő romák a társadalom közel tíz százalékát teszik ki. Orbán szeretne javítani a romák foglalkoztatottsági és iskolázottsági helyzetén, mivel az ő körükben szakítják meg legtöbben iskolai tanulmányaikat, ezáltal is tovább fokozva elszakadásukat a társadalom többi részétől - olvasható a cikkben. A Fidesz soraiból került ki az Európa Parlament egyetlen roma képviselője és Orbán meggyőződése szerint a pártnak van a legjobb programja a romatársadalom helyzetének kezelésére, szerinte roma programjuk európai szintű - folytatódik az elemzés. (hetivalasz,részlet)
VONA LÉGGÖMBJEI
"Mindenkit számon fogunk kérni."

- Hogyan?
- Ez az egyik legnehezebb feladat lesz. Itt nem pusztán az a nehéz, hogy megfelelő jogi formát kell találni, hanem az, hogy egy csomó dokumentumot szerintem éppen most semmisít meg a kormány, és az is, hogy az igazán nagy ügyek feltárását nem csak az MSZP fogja akadályozni. Egy biztos, elszántak vagyunk. Felállítunk egy külön intézetet erre a célra, amelyet Pongrátz Gergelyről szeretnénk elnevezni. A politikusbűnözők elleni küzdelmet egyébként Novák Előd alelnök fogja koordinálni a pártban, aki ismeri az ő elszánt harcosságát, megérti, miért.
- Önök nem lesznek „ugyanolyanok” idővel?
- Tudatosan készülünk ennek a kivédésére. A Jobbik alapszabálya például tiltja, hogy egy országgyűlési képviselő más választott tisztséget is vállaljon. Az álláshalmozó, megélhetési politikusoknak nálunk nincs helye. A mentelmi jogot el akarjuk törölni, a politikusok által elkövetett törvénysértéseket minősített esetté nyilvánítanánk, dupla büntetéssel, és visszahívható képviselőket szeretnénk. (….) - A rendőrség átvilágítása és megtisztítása mellett felállítjuk a csendőrséget is, valamint teljesen átstrukturáljuk a nemzetbiztonsági szolgálatokat. Vidéken felszámoljuk a cigánybűnözést, a közéletben a politikusbűnözést, a gazdaságban pedig a gazdasági bűnözést.
Azért a Jobbik is szenved komoly veszteségeket. Posta Imre eltávolodott a párttól, Szőör Anna pedig kilépett.
A számomra igazán fontos emberek mellettünk vannak. Morvai Krisztina az államfő-jelöltünk. Aki áprilisban a Jobbikra szavaz, az amellett is leteszi a voksát, hogy ő legyen az ország következő köztársasági elnöke. És van még egy-két meglepetés a tarsolyunkban, amikor 16-án majd bemutatjuk a jelöltjeinket. Ami Posta Imrét illeti, ő közeli tanácsadóm volt még az EP-választások előtt. Ott volt például velünk egy egri, szűk körű, a választások előtti stratégiai megbeszélésen. Aztán valami történhetett, amit nem tudok igazán értelmezni, Imre egyre furcsábban viselkedett, azóta pedig már nem tudom őt követni. (barikad, részlet)
Vona Gábor és a Jobbik nem ismeri a zsidóbűnözés fogalmát!