2010. január 15., péntek

JANUÁR 15 – A JOBBIK HALLGAT

BŰNÖZŐ JOBBIK VEZETŐ

A bíróság S. Szilárdot előzetes letartóztatásba helyezte egy további gyanúsítottal együtt. A férfi – cégének honlapja szerint – banki kapcsolatokkal hosszú évek óta foglalkozik ingatlanforgalmazással, hitelközvetítéssel, pénzügyi tanácsadással és vagyonértékeléssel. Az távirati iroda úgy tudja, hogy ezekkel a tevékenységeivel összefüggésben elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják. Az ügyben bűnsegédként szerepel, mert a gyanú szerint néhány millió forintért vásárolt házakat a sokszorosára értékelt fel. A megvásárolt ingatlanokra a valós értékének többszöröséért vettek fel hitelt hajléktalan vagy munkanélküli nevére, amelyet a többszörösen hátrányos helyzetű „vásárlók” nem tudtak megfizetni. Az esetnek öt gyanúsítottja van. A férfi a keszthelyi önkormányzat városfejlesztési bizottságának külső tagja és egyben elnöke a Jobbik városi szervezetének. Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense annyit közölt: egy keszthelyi férfi ellen több millió forintos csalás elkövetésének gyanúja miatt folytatnak eljárást. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője megerősítette: a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csalás miatt, őrizetbe vétel mellett folytat büntetőeljárást S. Szilárd ellen. A Zala Megyei Bíróság csütörtökön délután előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat, illetve vele együtt azt a férfit, aki a gyanú szerint három – két zalaszentgróti és egy türjei – házat értékesített tovább az ingatlanforgalmazó-értékbecslő közreműködésével. (MTI)


A keszthelyi városvezetésről is megvan a véleményünk. Ne felejtsük el, hogy az önkormányzatok a bűnözés melegágyai. A több napos eset után a Jobbik vezetése mélyen hallgat. Nem cáfolnak semmit. Kép: az egyik letartóztatott, másik képen S. Szilárd


A város honlapja szerint Somlyai Szilárdról lehet szó, alsó képen a cége honlapjáról.



A jámbor olvasóban azért kérdések merülnek fel. Lehetséges, hogy az ilyen pénzszerzési akciók a Jobbik pénztámogatásába futottak be? Eddig a Jobbik azt hangoztatta magáról, hogy ők makulátlanul tiszták, az ő kezükhöz semmilyen csalás nem tapad. Erről meg az jut eszünkbe, hogy annak idején Orbán Viktor is hasonlókat üvöltött a parlamentben 1990-ben, miszerint őket nem terhelik a "kommunista bűnök".