2010. május 10., hétfő

MÁJUS 10 - NARANCSSZÍNŰ OLIGARCHÁK

Kép: Likud Viktor Izrael ügynöke, Narancsország miniszterelnöke
Kép: Pintér Sándor belügyminiszterről Semjén Zsolt azt állította, hogy "Pintér mögött rendkívüli szakmai teljesítmény van" (hirtv,máj.7)

Kép: Tasnádi Péter a maffiavezér, aki mindenféle bűncselekménnyel volt már vádolva, de minden büntetést megúszott, Pintér egykori üzlettársa

SEMJÉN ZSOLT TISZTÁRA
AKARJA MOSNI PINTÉRT
"Amikor a spanyol Armada Erzsébet királynő idején Anglia ellen hajózott, az anekdota és millió irodalmi alkotás a következőképpen mondja el a történetet. Amikor a lordkancellár azt mondta a királynőnek: felség, a koronatanács összeült, Anglia történetének legválságosabb pillanataiban a spanyol Armada partjaink felé tart, döntenünk kell, kinek a kezébe teszi le felséged Anglia sorsát, ki vezényli a flottát. Hosszú hallgatás után a királynő azt mondta: Drake. Erre megdöbbenve azt mondta a lordkancellár: de felség, Francis Drake, a kalóz? Erre azt mondta a királynő: nem, Sir Francis Drake, őfelsége admirálisa" - mondta Semjén Zsolt leendő kormányfőhelyettes, a KDNP elnöke a Hír TV Péntek8 című műsorában. Semjén a történelmi anekdotával Pintér Sándor leendő belügyminiszterre utalt. Bár többször hozzátette: nem akarja párhuzamba állítani a kalózkodó Francis Drake-et Pintér Sándorral, a történelmi példával azt akarta érzékeltetni, hogy a rendkívüli helyzetekhez rendkívüli emberek kellenek. Semjén szerint jelenleg a közbiztonsági problémák miatt van rendkívüli helyzet az országban, ezért olyan belügyminisztere van szükség, aki hasonló helyzetben már bizonyított. (origo, részlet)