2010. november 6., szombat

NOVEMBER 6 – KÍNA EGY GYILKOS BIRODALOM

KINA MA IS KOMMUNISTA BIRODALOM
Az, hogy Kína gazdasága évente 10%-kal bővül (kínai adatok szerint), azért van, mert másfél milliárd emberből mindig sikerül pár tízmilliót kiemelni a nyomorból, ami keresletet támaszt, de azért alapvetően nézzünk már rá a GDP-mutatójukra… A vásárlóerő-paritáson mért GDP 7518 USD/fő, amivel 99. a világon (2010. október 6-i IMF-adat), a nominális GDP pedig 4283, azaz lényegesen olcsóbb az élet Kínában, mint nálunk (Összehasonlításként Magyarországon 18566 USD/fő a vásárlóerő-paritáson ért GDP). Ez korántsem a középosztályba repítés még, legalábbis szerintem… Tovább felvetődik az a kérdés, hogy ha egy diktatúra jól teljesít (ld. Magyarországon a hároméves terv), akkor legitimálja önmagát a világ előtt? Akárhogy is nézzük, Kína gazdasága duális, a világ felé próbál piacosított gazdaságot mutatni, de befelé ez kommunizmus, a Jobbik pedig antikommunista párt (legalábbis eddig az volt, szóljatok, ha már nem). Azért gyönyörű is lenne, ha a kínai sajtó bírálná valami kapcsán Magyarországot, amikor az ő államuk milliószámra teszi és tette el láb alól az embereket diktatórikus módon. Értem én Gyöngyösi pragmatizmusát, de talán tovább ment (sokkal) a kelleténél.(olvasói vélemény a kurucinforól, részlet)
MEGJEGYZÉS

Kína hatalmas és gyors fejlődésén nem szabad hasra esni! Ez nem attól van, hogy ők okosabbak, vagy ügyesebbek nálunk, vagy más országoknál. A sikerük titka két fontos dolgon alapszik. Az egyik az ÁZSIAI TERMELÉSI MÓD. Amely a rabszolgamunkáról és az egyén alávetett szerepéről szól. Ha korábban, Mao Ce Tung alatt egész nap megvoltak egy tányér rizzsel az emberek és most két tányér jut nekik és még tévéjük is van, ez a lényegen semmit sem változtat. Ott az emberi és egyéni igények nem számítanak, még a nyugati behatás ellenére sem. Ott az embernek semmi értéke nincs, csak a birodalom érdeke számít. Ott a cégeket nemcsak párttitkárok irányítják, hanem fegyveres katonai őrzésben működnek. Erről elfelejtenek szólni a hazai beszámolók. A másik fő ok, a kommunista párt terrorrendszere, ami paracsuralmi rendszer. Magyarországnak üzletelni érdemes, de csak egyenlő feltételekkel, de a kínaiak Magyarországot meg akarják szállni, emberanyagukkal is. A harmadik nagy tévedés, amiről nálunk hallgatnak, hogy Izrael és Kína a lehető legjobb viszonyban van évtizedek óta, katonai egyezményük is van és a cionisták minden segítséget megadtak a kínai technológiai, katonai fejlődéshez. Tehát, akik azt hirdetik, hogy Kína a cionizmus ellen van, azok nagyon tévednek. Hogy mégis mi tartja össze a kínaiakat? Az ősi birodalmi gondolat, ami több ezer éve folyamatos náluk. És Kína világuralomra tör. Minden 6-dik ember kínai a világon. Kép: presstv

Amerika gyenge dollárral akarja letörni a kínai pénzt, de Kína nem hagyja magát és Amerika nem tudja szorongatni Kínát pénzügyi tekintetben sem. Még a pénzükön is a vörös gyilkos van, akinek szellemisége ma is uralkodó Kínában.