2009. július 9., csütörtök

július 10 - PUSZTULJON A ZSIDÓÁVÓS RENDSZER



KÍNA ÉS MAGYARORSZÁG


KOMMUNISTA TERRORÁLLAM



Kin Gang külügyminiszteri tisztviselő nem mondta, mi a terrorista kapcsolatra a bizonyíték, csak annyit jelentett ki, hogy a csapatok "kibogozhatatlanul összeköttetésben álltak három külföldi bűnös erővel". Peking azt állítja, hogy a zavargásokért az amerikai száműzetésben élő ujgur emberi jogi harcos, Rebija Kadeer felelős. Kadeer a BBC szerint visszautasította a kijelentést. A BBC szerint a tartományi főváros, Urumcsi utcáin továbbra is több ezer katona próbálja elejét venni az újabb erőszaknak. Pénteken zárva kell tartani a mecseteket a nagyima idején a főként muzulmán ujgurok lakta Hszincsiang tartományban Kínában. Ezt a hatóságok rendelték el az elmúlt napok etnikai zavargásai miatt. A zavargások résztvevőinek a kínai hatóságok szerdán halálbüntetést ígértek. Kínában körülbelül 8 millió muzulmán vallású ujgur él. Többségük Hzsincsiang tartományban lakik, amelyet Kína 1955-ben nyilvánított az állam részévé. A tartományt a pekingi vezetés szigorú ellenőrzés alatt tartja, és elutasítja a helyiek mindenféle önrendelkezési törekvését.(origo,júl.10)
Kép: Emigráns ujgur vezető, az ENSZ-főtitkárral

HÁTTÉR

A 1980-as évek végén a kínai kormányzat politikáját a növekvő etnikai elégedetlenség jellemzi az ujgur autonóm tartományban. Az elmúlt néhány évben több ezer ember esett áldozatul a súlyos emberi jogi jogsértések, többek között az önkényes fogvatartásnak, a tisztességtelen politikai pereknek, a kínzásoknak és a tömeges kivégzésekeknek. A jogsértések elszenvedői elsősorban ujgurok voltak. Miközben a növekvő etnikai zavargásokat megtetézte a munkanélküliség, a diszkrimináció és a vallásüldözés, a kulturális elnyomás. Ez a helyzet azt eredményezte, egyre több ember harcol az ujgurok függetlenségéért, Kínában. Az amerikai 2001. szeptember 11-ei események után a hatóságok kitalálták azt, hogy azok akik az ujgurok függetlenségéért harcolnak, azok "szeparatisták" és a "terroristák". Az ujgurok nagy része muszlim és ezt sem nézik jó szemmel a kínaiak, hanem üldözik őket a hatóságok. A hatóságok bezárták a mecseteket, iszlám papokat börtöbe vetettek és szigorúan korlátozták a szólásszabadságot és egyesülési szabadsághoz való jogot. (amnestyinternational)

KÍNAI ÉS HAZAI KOMMUNISTÁK

Ugyanazt teszik Kínában az ujgurokkal, mint velünk a zsidók Magyarországon. Mindkét esetben az ENSZ, az EU és a Nyugat hallgat a népirtásokról. Nálunk most Draskovics miniszter találta ki, hogy akik a zsidók magyarellenes terrora ellen harcolnak, szólnak és küzdenek, azok terroristák. Tegnap már azt jelentette ki, hogy a Magyar Gárdáért és Budaházyért tünetők azok terrorista támogatók...
PUSZTULJON A ZSIDÓÁVÓS RENDSZER!