2009. július 16., csütörtök

JÚLIUS 16 – ÁRTATLANUL HURCOLJÁK MEG A MAGYAROKAT


Az előzetes letartóztatásról szóló döntés után dr. Pörzse Tamás, aki a kedden őrizetbe vett nő védelmét látja el, az [origo]-nak azt mondta: védence B. Beáta 40 év körüli, rendezett családi körülmények között él szüleivel és kiskorú gyermekével. Jogi képviselője közölte: B. Beáta semmilyen pártnak nem tagja, büntetőjárás soha nem indult ellene, és jelenleg sem folyik ellene más ügy miatt. Pörzse azt mondta: védence nem követte el azokat a bűncselekményeket, amelyekkel gyanúsítják, abszurdnak tartja a terrorcselekmény gyanúját. Mindhárom csütörtökön előzetesbe helyezett gyanúsított esetében védőik fellebbezést nyújtottak be, a végzés nem jogerős - közölte a helyszínen az MTI-vel Pörzse. A két férfit és a nőt maszkos, gépfegyveres kommandósok kísérték a bíróságra. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-nek azt mondta: a bíróság a gyanúsítottak szökése, illetve a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el az előzetes letartóztatást.
Ha Budaházy György ártatlan, B. Beáta ártatlan, akkor a többiek is azok.

HAZUG VÁDAK ÉS RÁGALMAK

Somogyi János, a tavasszal letartóztatott egyik gyanúsított ügyvédje rádiónknak elmondta, az ügyészség eddig egy szakértői mutatott egy a pisztolyról. A fegyvert a védencénél találták meg, és a szakértők szerint a Hiller István miniszter házában talált lövedéket abból a pisztolyból lőtték ki. Az ügyvéd érdekesnek találja, hogy a pisztoly fegyvergyárban készült, Magyarországon, de nem ütöttek bele sorszámot.. - Ez több mint furcsa. Felmerül a gyanú, hogy ez esetleg valamilyen célból került ki onnan a fegyvergyárból, szám nélkül, hogy ne lehessen beazonosítani. A védence elismerte, hogy a pisztolyt valóban nála találták meg, de azt mondja, hogy tavaly október 23-án egy rendezvény helyszíne közelében, egy nejlonszatyorban találta. A fegyverrel 2007 decemberében lőttek Hiller István házára. A gyanúsított a nyomozás szerint kapcsolatban áll a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereggel, de szerinte ilyen szervezet nem is létezik, ez csak fiktív név. A szóvivő (Fazekas Géza ügyészség) elmondta, hogy Budaházy Györgyöt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség, de Budaházy nem ismerte el, hogy ő hozta létre a szervezetet. (MR)
A cionista szócsövek minden hírben terroristaként nevezik meg Budaházyt, hogy a magyar hallgatóknak elhitessék a tömény hazugságokat.