2009. július 16., csütörtök

JÚLIUS 16 - BEINDULT A ZSIDÓ USZÍTÁS AZ EU-BAN



Meg kell hagyni nem sokat vártak a zsidó uszítók az EU-ban. Már ma együtt uszítottak a Jobbik ellen a tót, német és a hazai zsidók.
ATV Egyenes Beszédében. "Tény hogy ott van a 3 képviselő és ez egy támadási felület. Nagyon sokat fog még ártani az ország hírnevének és képének"- mondta Balázs Péter, külügyminiszter.

SZABÁLYT HOZNAK A JOBBIK ELLEN

Kéri az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója az EP elnökségétől, hogy érvényesítsék a parlament házszabályának azon rendelkezését, amely megtiltja katonai, félkatonai egyenruhák viselését az ülésteremben - jelentette be Martin Schulz frakcióvezető a képviselőcsoport strasbourgi ülésén. Schulz elmondta, hogy német állampolgárként különösen érzékeny minden olyan viseletre, amely a náci vészkorszakot idézi fel. Ennél is veszélyesebbnek tekinti azonban azt az ideológiát, amelyet ez az egyenruha takar. Fontosnak tartja, hogy valamennyi demokratikus politikai erő mind az Európai Parlamentben, mind az európai közéletben közösen lépjen fel és fogjon össze a szélsőséges politikai magatartással szemben. A képviselőcsoport a közlemény szerint egyhangúlag elítélte a Jobbik képviselőjének európai parlamenti akcióját: az ilyen katonai egyenruha viselése szerintük félelmet kelt, ami a XXI. századi Európában, bármely demokratikus intézményében elfogadhatatlan. "Az uniformis viselete egy jogerős bírósági ítélettel betiltott szélsőséges szervezet egyértelmű és elfogadhatatlan provokációja" - értékelte Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője a közlemény szerint. "Az elmúlt öt évben a kormánypárti és ellenzéki képviselők is egyaránt a szakmai munkájukkal igyekezték megalapozni Magyarország elismertségét. A Jobbik akciói hazánk jó hírnevét rombolják. Az Európában elszigetelt szélsőséges párt sajnos nem csak saját magát, hanem egész Magyarországot járatja le" - tette hozzá. (ATV)Kép: a vöröszsidó, Schulz