2009. július 25., szombat

JÚLIUS 25 – LELEPLEZŐDNEK DRASKOVICS HAZUGSÁGAI



A fideszes Balsai István szerint felmerül a gyanú, hogy a rendészeti miniszter bizonyítékot hamisított. Az ellenzéki politikus közleményében azt írja, hogy Draskovics Tibor tegnap bemutatott egy videót, amelyen szerinte az látható, ahogy a politikusok elleni merénylet előkészítésével gyanúsított Magyarok Nyilai nevű szervezet próbarobbantást hajt végre. Balsai István szerint azonban a robbanás helyszíne kísértetiesen hasonlít egy több évvel ezelőttihez, ahol kísérletező kedvű fiatalok robbantottak. A fideszes politikus magyarázatot vár a minisztertől.(MR)júl.25.


Az ellenzéki honatya szerint felmerül a gyanú, hogy Draskovics Tibor pénteki sajtótájékoztatóján "bizonyítékot hamisított annak érdekében, hogy továbbra is látványosan és zavartalanul riogathasson szélsőjobboldali veszéllyel". A miniszter bemutatott egy videót, amelyen szerinte az látható, ahogy a "Magyarok Nyilai" "próbarobbantást" hajtanak végre. A robbanás helyszíne azonban kísértetiesen hasonlít egy több évvel ezelőtti robbantáséra, ahol – a rendőrség akkori közlése szerint – "átlagon felüli kémiai tudással rendelkező, kísérletező kedvű fiatalok robbantottak" - tudatta Balsai István. A Fidesz felszólítja Draskovics Tibort: haladéktalanul tisztázza az ügyet, és adjon magyarázatot a történtekre. Ha ezt nem teszi meg, abból egyetlen dolog következik: Draskovics Tibor lebuktatta saját magát, és ezzel együtt lebuktatta, végleg nevetségessé tette a szocialisták terrorveszéllyel riogató folyamatos hisztériakeltését is - tartalmazza a fideszes honatya közleménye.(..) Először április 8-án fogtak el a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezethez tartozó négy férfit, mindegyiküket robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsítják, egyiküket ezen túl azzal is, hogy Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ingatlanját akarta felrobbantani, illetve 2007-ben lövést adott le Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára. A 2002-es "hídfoglalásról" elhíresült Budaházy Györgyöt június 17-én vették őrizetbe. A gyanú szerint Budaházy György utasítására hajtotta végre egyik bűntársa a Hiller István családi háza elleni lőfegyveres támadást, illetve az ő utasítására dobtak Kóka János épülő házára Molotov-koktélt 2007 decemberében. Július 14-én újabb három embert vett őrizetbe a Budaházy-csoportból terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt az ügyészség, ők egyebek között azzal gyanúsíthatók, hogy Kóka János SZDSZ-es politikus házára Molotov-koktélokat dobtak. (FN,júl.25)

Az ügyben mindenkinek a neve szerepelt már, Draskovicstól kezdve MSZP-sekig, csak éppen az elfogott politikai foglyok neveit nem teszik közzé, hónapok óta. Miért? Kép: Draskovics